ماده مخدر کریستال چیست؟

به گزارش مجله خزرکوه، خبرنگاران | سرویس سلامت - متاسفانه این روزها مواد مخدر گوناگون و استفاده از آنها در بین جوانان و بزرگسالان باب شده است و اثرات جبران ناپذیری نه تنها برای خود فرد و خانواده اش که برای کل جامعه در پی دارد. یکی از این مواد مخدر کریستال یا شیشه است که در ادامه با این ماده، نحوه عملکرد آن، علائم اعتیاد به شیشه و عواض آن آشنا خواهید شد.

ماده مخدر کریستال چیست؟

ماده مخدر کریستال چیست؟

کریستال نام یک ماده مخدر قوی است که می تواند هم تاثیرات جسمی و هم مغزی بسیار نامطلوبی را به جای بگذارد. نام علمی کریستال دی متافتامین هیدروکلراید است که اصطلاحا به نام ماده مخدر شیشه نیز شناخته می گردد چرا که ظاهری مانند کریستال های شیشه ای صورتی و آبی یا سبز دارد.

متامفتامین یا کریستال که یک ماده مخدر دست ساز است، مدت طولانی به عنوان یک ماده برای افزایش زمان بیداری استفاده می شد، خصوصا در طول جنگ جهانی دوم برای بیدار نگه داشتن سربازان و تسکین افسردگی از آن استفاده می کردند. امروزه اعتیاد به آن در جوانان جامعه رو به افزایش است و معمولا به صورت تفریحی و برای افزایش لذت جنسی و یا بیدار ماندن استفاده می گردد.

این ماده مخدر به روش های خوراکی، سیگاری، مایع و یا تزریقی مصرف می گردد. عموما برای استفاده و استعمال کریستال این ماده را با استفاده از یک لوله شیشه ای دود می کنند و از راه دماغ آن دود را بالا کشیده و در زمان کوتاهی دچار سرخوشی می شوند. به خاطر وجود مواد شیمیایی سمی، فرایند ساخت کریستال خطرناک بوده و احتمال رخ دادن انفجار در آن بالاست.

اثرات ماده مخدر کریستال چیست؟

اثر کریستال بر روی شخص تا حدی به پتانسیل و مقاومت بدنی او بستگی دارد. از جمله عوامل بدنی وزن، شرایط سلامتی، سابقه مصرف سایر مواد مخدر می تواند بر اثر کریستال روی فرد تاثیر داشته باشد. این ماده مخدر بسیار قوی است و بر روی فعالیت سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد. البته مرگ و میر ناشی از مصرف کریستال بسیار کم است ولی میزان اعتیاد آوری آن بسیار شدید بوده و فرد را بسیار آسیب پذیر می نماید. به دلیل اثرات مخربی که مصرف ماده کریستال بر مغز می گذارد، گاهی فرد معتاد دچار پارانویا می گردد.

عملکرد ماده مخدر کریستال چیست؟

کریستال در مغز باعث ترشح دوپامین شده و حالت سرخوشی بسیار بالایی در فرد ایجاد می گردد. به همین دلیل پس از مصرف کریستال انرژی و اعتماد به نفس بالایی به فرد دست می دهد و همین باعث می گردد فرد به مصرف آن اعتیاد پیدا کند و برای تجربه دوباره آن حس دست به هرکاری بزند.

اثرات و علائم مصرف کریستال چیست؟

1- علائم فیزیکی مصرف کریستال

از جمله اثرات مخربی که مصرف کریستال می تواند بر فرد بگذارد آسیب مغزی و مرگ است. خشکی دهان، افزایش تعداد تنفس، تهوع و سرگیجه و تعریق و بدن درد یا تپش قلب، گشادی مردمک چشم، تیری دید از جمله علائم مصرف کریستال است.

2- علائم رفتاری مصرف کریستال

حالت هایی نظیر سرخوشی، ترس و اضطراب، خشونت، بیخوابی و بیقراری، توهم، پرحرفی، تغییر در حرف زدن و رفتار، بی نظمی، بی اشتهایی و … از جمله علائم مصرف کریستال در فرد است.

3- تاثیر کریستال در افزایش لذت جنسی

وقتی که فرد کریستال مصرف می نماید، فعالیت جنسی او بیشتر می گردد، به حدی که حتی به شکل افراطی به این زمینه گرایش پیدا می نماید. در نتیجه به دلیل عدم استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام برقراری رابطه جنسی، زمینه آلودگی و ابتلا به بیماری های جنسی نیز در وی بیشتر خواهد شد.

4- تاثیر کریستال بر بیماری های عفونی

کریستال اگر به شکل سیگاری استعمال گردد، می تواند سبب بریده شدن لب ها بگردد. همچنین در صورتی که به فرم تزریقی مورد استفاده قرار بگیرد احتمال انتقال ویروس هپاتیت در اثر آن افزایش خواهد یافت. اگر کریستال توسط فردی که ایدز دارد استفاده گردد تعداد ویروس ها در بدن وی افزایش می یابند.

شدت اعتیاد به کریستال چقدر است؟

اغلب افرادی که کریستال استعمال می کنند ابتدا تصور می کردند که این ماده اعتیاد آور نیست و می توانند آن را تفننی استفاده کنند. اما با توجه به ماهیت وابسته ساز این ماده مخدر، به شدت میزان اعتیاد به آن بالا و ترک آن سخت است. فرد معتاد به صورت روانی به کریستال وابسته خواهد شد و از نظر روانی بیشتر از هر چیزی به آن احساس احتیاج می نماید. با افزایش مدت اعتیاد، بدن با آن سازگاری پیدا نموده و برای دستیابی به حالت سرخوشی ناشی از استعمال باید مقدار مصرف آن به مرور افزایش یابد.

علائم و نشانه های ترک کریستال

اگر فرد به طور ناگهانی مصرف کریستال را ترک کند احتمالا علائم زیر در وی نمایان خواهد شد.

  • افسردگی
  • بی توجهی به مسائل
  • افزایش زمان خواب
  • عدم تعادل روانی و خشونت
  • کمبود انرژی
  • احساس اضطراب و تشویش

نکاتی در خصوص ماده مخدر کریستال

  • کریستال یا شیشه اولین بار در سال 1887 ساخته شد.
  • کریستال با نام های گچ، یخ و شیشه نیز شناخته می گردد و بدون بو و تلخ مزه است.
  • این ماده خیلی سریع نشان نمی دهد که فرد را به خود وابسته و معتاد نموده است و به همین دلیل فرد به طور اشتباه تصور می نماید که می تواند آن را به صورت تفننی مصرف کند.
  • بعضی از مصرف کنندگان شیشه تا چند روز پس از مصرف می توانند هیچ غذایی مصرف نکنند یا نخوابند.
  • فرد مصرف کننده پس از مدتی دچار افسردگی، زودرنجی می گردد و احتمال ابتلا به بیماری های روانی در فرد معتاد بالاتر است و برای برطرف ناراحتی های عصبی خود مجبور به استعمال بیشتر می گردد.
  • این ماده مخدر صنعتی بوده و در آزمایشگاه ساخته می گردد و مواد اولیه آن مانند همان مواد مسکنی است که برای ساخت قرص سرماخوردگی استفاده می گردد.
  • در طول جنگ جهانی دوم سربازان آلمانی کریستال مصرف می کردند تا بتوانند بیدار مانده و روحیه بهتری داشته باشند.
  • در گذشته از کریستال یا شیشه برای درمان گرفتگی بینی استفاده می شد و همچنین در اسپری های بینی این ماده مورد مصرف قرار می گرفت.
  • داروی دسوکسین دارویی است که همان شیشه را به صورت قانونی فراوری می نماید و برای درمان چاقی شدید، افسردگی و یا بیش فعالی یا ADHD به مقدار خیلی محدود تجویز می گردد.

لینک اطلاعات مراکز ترک اعتیاد

بیماران گرامی می توانند جهت بهبودی هر چه سریعتر به مراکز ترک اعتیاد واقع در شهر خود مراجعه کنند که در این قسمت لینک اطلاعات مراکز ترک اعتیاد را به تفکیک شهر برای شما آورده ایم.

  • اطلاعات مراکز ترک اعتیاد تهران (رباط کریم، شهریار، شهرری و …)

  • کمپ های ترک اعتیاد کرج (آدرس و تلفن)

  • مراکز ترک اعتیاد اصفهان (آدرس و تلفن)

  • اطلاعات مراکز ترک اعتیاد خوزستان (اهواز، آبادان و …)

  • اطلاعات مراکز ترک اعتیاد خراسان رضوی (مشهد، سبزوار و …)

  • اطلاعات مراکز ترک اعتیاد استان فارس (شیراز و …)

  • اطلاعات مراکز ترک اعتیاد آذربایجان شرقی (تبریز، میانه و …)

  • اطلاعات مراکز ترک اعتیاد قم

نتیجه گیری

وابستگی به هر نوع ماده مخدری بسیار سخت است و عواقب آن به حدی است که اگر فردی روشن بینانه به آن نگاه کند برای تجربه یک لذت زودگذر خود را درگیر آن نمی نماید.

اگر شما در رابطه با مصرف ماده مخدر کریستال تجربه ای از خودتان یا اطرافیانتان دارید که دانستن آن به دیگران یاری می نماید، لطفا آن را به وسیله بخش ارسال نظر با ما و سایر کاربران خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 10 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1400 گردآورنده: khazarkooh.ir شناسه مطلب: 1128

به "ماده مخدر کریستال چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماده مخدر کریستال چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید