بحران برف؛ نان در سنندج کمیاب شد
به گزارش مجله خزرکوه، بارش سنگین برف در دو روز اخیر در سطح استان طی 15 سال گذشته سابقه نداشت و این نزولات جوی موجب غافلگیری مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی شد.
به گزارش مهر، از روز یکشنبه تا غروب دوشنبه شاهد بارش سنگین و کم سابقه برف در نقاط مختلف استان کردستان بودیم.
مسدود شدن راه ارتباطی بیش از 550 روستا از مجموع هزار و 600 روستای استان و قطع شدن مسیرهای مواصلاتی اصلی و فرعی استان در این برف سنگین نشان داد که مجموعه راهداری به نیروها و تجهیزات بیشتری احتیاج دارد و امکانات و نیروهای این دستگاه اجرایی تنها برای بارندگی های زمستانی بسیار کم می تواند جوابگو باشد.
کوشش های نیروهای راهداری تا به امروز موفقیت آمیز نبوده و هنوز راه ارتباطی 350 روستا در استان مسدود است.
عدم امکانات مناسب در اختیار شرکت های خدمت رسان برق، گاز، آب و مخابرات نیز از دیگر نواقصی بود که در این بحران طبیعی نمایان شد و تلنگر بزرگی برای مدیران این دستگاه های خدمت رسان و مسئولان و تصمیم گیران ارشد استانی بود.
قطع جریان برق 213 روستا، قطع تلفن و خطوط ارتباطی چندین روستا از جمله تبعات این بارش سنگین بود که بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی و با افت دما در سطح استان بدون شک مشکل یخ زدن لوله های آب و تأسیسات آبرسانی و افت فشار گاز در استان دور از انتظار نخواهد بود.
علی رغم ادعای مدیر عامل شرکت برق کردستان مبنی بر برطرف قطعی برق برای 205 روستا و باقی ماندن تنها 8 روستا، شاهد نارضایتی گسترده روستاهای سنندج، کامیاران، دیواندره، مریوان، بانه، سقز و سروآباد در مورد قطعی جریان برق هستیم.
آب شرب بسیاری از محلات حاشیه نشین سنندج قطع است و این معضل در سقز، مریوان و بانه نیز رخ داده است و با فرایند نزولی دما و برودت هوا بر مسائل مردم در این خصوص اضافه نموده خواهد شد.
اما مشکل اصلی که در سه روز اخیر برای شهفرایندان نمایان شد ضعف شدید در مدیریت شهری و مدیریت بحران در شهرهای استان است که با گذشت چهار روز از این واقعه هنوز این ضعف مدیریتی همانند لکه سیاهی در استان خودنمایی می نماید و کسی هم جوابگو نیست.
تاکسی های سنندج فعال نیستند
در شهر سنندج طی چهار روز اخیر از سه هزار دستگاه تاکسی کمتر از 50 دستگاه مشغول به خدمت رسانی به مردم هستند و عدم نظارت سازمان تاکسیرانی و فرمانداری موجب نارضایتی شدید مردم در این خصوص شده است.
گویا سمبه استاندار جوان کردستان نیز در ستاد مدیریت بحران استان زوری نداشته و هیچکدام از دستگاه های اجرایی استان وسایل و تجهیزات خود را برای یاری به مردم بحران زده به کار نگرفتند و ده ها دستگاه مینی بوس که در پارکینگ ادارات سطح شهر سنندج و دیگر شهرهای استان خاک می خورند.
بدون شک اگر ستاد مدیریت بحران استان کار آمد بود باید از همان ساعات اولیه بحران تا به امروز شاهد حضور مینی بوس ها و ماشین های شاسی بلند و مناسب زمستان در سطح خیابان های شهرهای استان بودیم تا مردمی که به ناچار برای برطرف مسائل درمانی و دیگر دغدغه هایشان مجبور به رفت و آمد هستند در سریع ترین زمان ممکن به مکان های مورد نظر برسند نه اینکه مجبور به پیاده روی چندین ساعتی و تقبل مخاطرات شکستگی دست و پا شوند.
عدم مشارکت دستگاه های اجرایی در نمک پاشی و پاک سازی خیابان ها و کوچه ها در سنندج برای همه ساکنان این شهر نمایان است و عملاً بیش از یک میلیون نفر از جمعیت مردم کردستان در شهرستان های مختلف نارضایتی های خود را از این ناتوانی مدیریتی در فضای مجازی و اماکن عمومی اعلام نموده اند.
عدم نظارت فرمانداری ها و مدیریت مدیران کردستانی در شهرهای مختلف تا جایی است که حتی یک دستگاه جرثقیل برای برطرف گرفتاری اتومبیل های شهفرایندان در معابر لغزنده و یخ زده مستقر نشده است و ده ها تصادف وسایل نقلیه تا به امروز در سطح خیابان های اصلی و فرعی شهرهای استان به وقوع پیوسته است.
بخش های خدمات شهری شهرداری های استان در این آزمون طبیعی نمره منفی گرفتند و هم اکنون اکثریت محلات سنندج، سقز، بانه، مریوان و کامیاران پوشیده از برف و یخ بوده و شهفرایندان امکان تردد ندارند.
عدم پیش بینی مدیران شهری و مدیران ارشد استان از وقوع چنین حوادثی در کنار ناکارآمدی مدیریتی موجب شده که مسائل مردم در این بحران دو چندان گردد و مردمی که منتظر خدمت رسانی دستگاه های خدمت رسان باشند از این امر ناامید شده و خودشان وارد عمل شوند.
انباشت زباله در محلات سنندج به علت ناکارآمدی حوزه خدمات شهری و ضعف مدیریتی در این حوزه در کنار عدم برف روبی بسیاری از خیابان های سطح شهر بر مسائل مردم اضافه نموده است و تا به امروز اقدامی عملی در این خصوص صورت نگرفته است و مسئولان گوش ها و چشم های خود را بر این واقعیت ها بسته اند.
بر اساس اعلام نظر هواشناسی این اندازه بارندگی در استان بی سابقه نیست و می توان گفت در یک دهه اخیر کم سابقه بوده است اما مدیران و تصمیم گیران استانی و شهرستانی در این حادثه نشان دادند که از تجربه و توانایی کافی برای مدیریت بحران هایی این چنینی برخوردار نیستند.
کمبود نان در شهر سنندج
عدم نظارت اداره غله و سازمان های نظارتی بر نانوایی ها موجب تعطیلی خودسرانه بسیاری از نانوایی های سطح شهر سنندج شده است و مردم در خیابان ها سرگردان شده اند.
به گفته صالحی مدیر کل غله استان کردستان بیش از 800 واحد خبازی در سنندج مجوز دارند که متأسفانه به بهانه برودت هوا بسیاری از این واحدها به صورت خودسرانه اقدام به تعطیلی واحدهای خود نموده اند.
وی با هشدار به این واحدها اظهار کرد: با همکاری تعزیرات حکومتی پفراینده های تعزیراتی برای این افراد تشکیل خواهد شد.
صالحی اضافه نمود: واحدهای آرد سازی استان هیچ مسئله ای برای تأمین آرد استان ندارند و تنها در امر توزیع با مشکل ماشین آلات روبرو هستیم چون شهرداری ها اقدام به پاک سازی معابر ننموده اند و ماشین آلات ما نمی توانند آرد لازم را به همه واحدهای خبازی برسانند.
وی گفت: تا یکم بهمن سهمیه آرد همه خبازی ها را تحویل داده ایم اما متأسفانه یک سری افراد فرصت طلب با تعطیلی خودسرانه خبازی ها اقدام به احتکار آرد نموده اند.
موج تازه بارشی از روز پنجشنبه دوباره وارد استان خواهد شد و یخبندان همچنان بر استان حاکم خواهد بود لذا در ساعات آینده منتظر خواهیم بود که ستاد مدیریت بحران استان از انفعال خارج شده و مدیران و متولیان عضو این ستاد به کف خیابان ها آمده و از نزدیک به برطرف دغدغه ها و مسائل فراوان مردم بپردازند.
منبع: فرارو