تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت های دریایی

به گزارش مجله خزرکوه، مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت های دریایی اطلاع داد و گفت: در حال حاضر اقداماتی برای حفاظت از این گونه روبه انقراض در دستورکار قرار گرفته است.

تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت های دریایی

داوود میرشکار در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه لاک پشت هایی دریایی در کشور ما گونه ای رو به انقراض هستند، اظهار کرد: طبق آنالیز ها و پایش های اجرا شده، پنج گونه لاک پشت در خلیج فارس و دریای عمان مشاهده شده اند.

وی در ادامه با بیان اینکه گونه غالب لاک پشت ها در خلیج فارس لاک پشت منقار عقابی است که در سواحل آن تخم گذاری می نمایند، توضیح داد: گونه غالب لاک پشت ها در دریای عمان نیز گونه لاک پشت سبز است. همچنین طی سال ها اخیر گزارش های محدودی از حضور لاک پشت زیتونی، لاک پشت سرخ و حتی لاک پشت چرمی در سواحل خلیج فارس و دریای عمان داشتیم.

به گفته مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست یک مورد تخم گذاری لاک پشت زیتونی در سواحل نای بند ثبت شده است همچنین تعدادی لاشه لاک پشت سرخ و لاک پشت پشت چرمی نیز در سواحل جنوب مشاهده شده است.

میرشکار در ادامه با اشاره به اهمیت لاک پشت ها در اکوسیستم های ساحلی و دریایی گفت: ما هرساله زیستگاه لاک پشت ها و تخم گذاری ها را آنالیز می کنیم همچنین اگر محل تخم گذاری لاک پشت ها مناسب نباشد و امکان آبگرفتگی و از بین رفتن آن ها وجود داشته باشد، تخم ها را به سایت های که برای نگهداری از آن ها تعبیه شده است، منتقل می کنیم.

پاکسازی سواحل تخم گذاری لاک پشت های دریایی و شمارش آن ها و تک گذاری و بیومتری لاک پشت هایی که برای تخم گذاری به سواحل مراجعه می نمایند از جمله اقداماتی است که به گفته میرشکار، هر ساله برای حفاظت از لاک پشت ها در سواحل جنوبی کشور انجام می گردد. نصب تابلوهای هشدار دهنده در سواحل مستعد تخم گذاری و مدیریت منابع نوری - هنگامی که جوجه لاک پشت ها به سمت دریا می فرایند - از دیگر اقدامات اجرا شده برای حفاظت از لاک پشت ها است.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: از آنجایی که دستگاه های زیادی در امر حفاظت از لاک پشت ها دخیل هستند، برنامه ای تحت عنوان برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت های دریایی توسط دانشگاه آزاد چابهار و با مشارکت همه ذی نفعان تدوین شده است.

میرشکار در سرانجام با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم تجهیزات مورد احتیاج برای پایش دقیق لاک پشت ها را در اختیار داشته باشیم، توضیح داد: خوشبختانه درحال حاضر تمامی اقدامات حفاظتی برای لاک پشت ها یکپارچه شده است و به همین دلیل می توان به داده هایی رسید که قابل استفاده و در امر حفاظت موثر باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 فروردین 1400 بروزرسانی: 23 فروردین 1400 گردآورنده: khazarkooh.ir شناسه مطلب: 1099

به "تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت های دریایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت های دریایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید