جلوگیری از انتقال ویروس زیکا به یاری یک باکتری

به گزارش مجله خزرکوه، محققان دریافتند که یک باکتری به نام Wolbachia pipientis بطور کامل می تواند از انتقال ویروس زیکا توسط پشه ناقل جلوگیری کند.

جلوگیری از انتقال ویروس زیکا به یاری یک باکتری

به گزارش مجله خزرکوه به نقل از ساینس دیلی، دانشمندان می گویند این باکتری می تواند یک مکانیزم کنترل بیولوژیکی جدید را برای جلوگیری از گسترش ویروس زیکا ارائه کند.

محققان دانشگاه ویسکانسین-مدیسون تایید نموده اند که یک باکتری خوش خیم به نام Wolbachia pipientis بطور کامل می تواند از انتقال ویروس زیکا توسط پشه Aedes aegypti, - گونه ای پشه که عامل انتقال ویروس به انسان است- ممانعت کند.

39 کشور و منطقه در آمریکا توسط بیماری همه گیر زیکا آسیب دیده اند و انتظار می رود آمار قربانیان تا سرانجام سال به چهار میلیون نفر برسد.

دانشمندان معتقدند که این ویروس مسئول یک نقص در مغز جنین در حال رشد از جمله میکروسفالی و یک اختلال عصبی به نام سندرم گیلن باره است. این سندرم اختلال نادری است که بر اثر حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب محیطی ایجاد شده و به دنبال این حمله، احساس ضعف در ماهیچه ها، بی حسی، گزگز و گاهی اوقات فلجی دیده می گردد.

در حال حاضر هیچ واکسن و داروی ضد ویروسی برای مقابله با گسترش این ویروس وجود ندارد.

محققان دانشگاه ویسکانسین -مدیسون و دانشگاه موناش در ملبورن استرالیا برای یاری به جلوگیری از گسترش ویروس دانگ در حال اجرا مطالعات مقدماتی در کلمبیا ، برزیل، استرالیا، ویتنام و اندونزی هستند و پژوهش آنها توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس پشتیبانی می گردد.

از ویژگی های مهم Wolbachia این است که خود پایدار بوده و همین امر آن را یک رویکرد بسیار کم هزینه برای کنترل بیماری های ویروسی می سازد که توسط پشه منتقل شده و بسیاری از کشورهای گرمسیری در سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

در حال حاضر این محققان در حال کسب تایید بیشتر از سازمان بهداشت دنیای برای انجام مطالعات مقدماتی بیشتر و در مقیاس بالا در مناطق بومی هستند.

Wolbachia را می توان در حدود 60 درصد از حشرات سراسر دنیا، از جمله پروانه ها و زنبورها یافت. این محققان در اوایل 1990 کشف کردند که Wolbachia اگر در آزمایشگاه به پشه منتقل گردد، می تواند از انتقال ویروس دانگ جلوگیری کند.

در این مطالعه، این تیم موشها را به ویروس زیکا که از یک انسان مبتلا گرفته شده بود آلوده نموده و به پشه ها اجازه دادند تا از این موشها به مدت دو یا سه روز پس از آلوده شدن تغذیه نمایند. این پشه ها همچنین دارای باکتری Wolbachia بوده و موشها نیز دارای سطح مشابهی از ویروس زیکا با انسانهایی بودند که به این ویروس آلوده شده بودند.

یک گروه دیگر از پشه ها هم از نوع وحشی و هم آلوده بهWolbachia ، با خون غشا گوسفند حاوی میزان مشخصی از غلظت بالای ویروس زیکا تغذیه کردند و هر کدام به طور جداگانه تحت مطالعات آزمایشگاهی استاندارد قرار گرفتند.

محققان در فواصل چهار، هفت، 10 و 17 روز پس از اینکه پشه ها از خون آلوده به ویروس زیکا تغذیه کردند، آنها را برای آنالیز عفونت ویروس زیکا مورد مطالعه قرار دادند تا نحوه انتشار این ویروس و انتشار آن به سایر بافتها و راهیابی این عفونت به بزاق پشه و یا به بافت های دیگر در پشه را درک نمایند.

آنها دریافتند که محل اول تکرار آربوویروس(ویروس هایی که توسط بندسرانجام منتقل می شوند) روده پشه است، که در نهایت روده بزرگ را ترک نموده و در خون جریان یافته و به بافت های ثانویه و در نهایت به غدد بزاقی، راه یافته و در آنجا بیشتر تکرار می گردد.

آنها دریافتند که پشه حامل Wolbachia پس از تغذیه از خون ویروسی کمتر احتمال آلوده شدن با ویروس زیکا را دارد و آن دسته از پشه ها نیز که آلوده بودند قادر به انتقال ویروس در بزاق نیستند.

آنها همچنین دریافتند که محل تامین غذا توسط پشه ها - چه از موش و یا غشاء - بر وضعیت عفونت و انتقال آنها تاثیر خواهد گذاشت.

این اولین پژوهشی بود که در آن برای آنالیز چگونگی انتقال ویروس از یک میزبان زنده استفاده شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 دی 1398 بروزرسانی: 28 فروردین 1399 گردآورنده: khazarkooh.ir شناسه مطلب: 81

به "جلوگیری از انتقال ویروس زیکا به یاری یک باکتری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از انتقال ویروس زیکا به یاری یک باکتری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید