راه های علمی و آسان برای اندازه گیری طول عمر!
به گزارش مجله خزرکوه، قدرت پنجه شاخصِ خوبِ دیگری برای پیش بینیِ شرایطِ سلامتی در آینده است؛ علتِ اصلی آن است که قدرتِ پنجه اطلاعاتی درباره سلامتِ کلی بدن به ما می دهد. شگفتی آور است، اما قدرت پنجه همچنین قدرتِ مغز را نشان می دهد.
به نظر عجیب است؛ اما طولِ مدتی که قادر هستید روی یک پا بایستید شاخصٍ قدرتمندی برای معینِ طول عمر و میزانِ سلامتیِ شماست.وقتی در یکی از یادداشت های سالِ گذشته ام به این نکته اشاره کردم، بسیاری از خوانندگان از من پرسیدند که چطور به این نتیجه رسیده ام و البته سؤال های دیگری هم از من پرسیده بودند.
به گزارش خبرنگاران؛ سؤال هایی از این قبیل که اگر افراد تعادلِ خود را بهبود ببخشند، طولانی تر زندگی خواهند کرد؟ آیا طبیعی است که تعادلِ افراد روی یک پا بهتر از پای دیگر باشد؟ و یکی از سؤال هایی که بیشتر از همه دوست داشتم این بود که چرا حفظ تعادل در هنگامِ گوش دادن به موسیقی آسان تر است؟ پاسخ به دو پرسش اول بله است و در خصوصِ پرسش آخر من هیچ ایده ای ندارم (اما بسیاری از افراد در هنگامِ گوش دادن به موسیقی تمرکزِ بیشتری کسب می نمایند و این مسئله مطرح است که بسته به اینکه ما چقدر از یک موسیقی خوشمان بیاید، نواحی ای از مغزمان خاموش یا روشن می گردد و شاید این عامل بتواند شرح دهد که چرا ما وقتی به یک موسیقی خاص گوش می دهیم تعادلمان را بهتر حفظ می کنیم).
در این مقاله می خواهم راه های دیگری برای آزمونِ میزانِ طولِ عمر را به شما معرفی کنم.
آزمونِ جایگاه که می تواند قدرتِ شما را برای روز های پیری افزایش دهد
برای این آزمون شما باید روی یک جایگاهِ بدون دسته بنشینید و بشمارید که در یک دقیقه چند بار می توانید بلند شوید و بنشینید. محققانی که این مطالعه را در سال 1991 شروع کردند دریافتند که مشارکت نمایندگانی که توانسته بودند بیشتر از 36 بار این حرکت را انجام دهند در مقایسه با آن هایی که فقط 23 بار این کار را انجام داده بودند، بیشتر احتمال داشت که 13 سال بعد از آن زنده باشند.
اندازه گیری قدرتِ پنجه برای اندازه گیریِ میزانِ تناسبِ اندام و قدرتِ مغز
قدرت پنجه شاخصِ خوبِ دیگری برای پیش بینیِ شرایطِ سلامتی در آینده است؛ علتِ اصلی آن است که قدرتِ پنجه اطلاعاتی درباره سلامتِ کلی بدن به ما می دهد. شگفتی آور است، اما قدرت پنجه همچنین قدرتِ مغز را نشان می دهد.
در یک مطالعه که بروی 500 نفر بینِ سنینِ 40 تا 69 سالگی انجام شد، محققان در دانشگاهِ منچستر دریافتند آن هایی که قدرتِ پنجه قوی تری داشتند، نمراتِ بهتری در آزمون های مرتبط با مغز می گرفتند. این آزمون ها شاملِ سرعتِ واکنش، توانایی حل مسئله و آزمون های متفاوتِ حافظه بود.
تنها راهِ درست برای اندازه گیریِ قدرتِ پنجه استفاده از دیانومترِ اندازه گیریِ قدرتِ دست است - این وسیله فقط برای این کار طراحی شده است. دیانومتر را باید با آخرین قدرتی که در دستانِ خود سراغ دارید به مدتِ 5 ثانیه فشار دهید. بعد این کار را با دستِ دیگر انجام دهید و میانگینِ آن را بر صفحه نمایش ببنید. دیانومتر قدرتِ دستِ شما را با واحدِ کیلوگرم نمایش می دهد.
قدرتِ دستِ من 55 کیلوگرم است که برای دهه ششم زندگی بسیار خوب است. برای مردان در دهه ششم زندگی قدرتِ دستِ بینِ 31 تا 48 کیلوگرم مناسب و کمتر از 29 کیلوگرم ضعیف است. برای زنان در دهه ششم عمر، بالای 28 کیلوگرم به معنی داشتنِ دستانِ قدرتمند است و اگر زیر 16 کیلوگرم باشد یعنی آن ها ضعیف هستند. جدولِ قدرتِ دست را با جستجوی عبارت hand-grip strength norms می توانید پیدا کنید.
شنا شاخصِ خوبی برای اندازه گیریِ قدرتِ بالاتنه و سلامتِ قلب است
در مطالعه ای که محققانِ مدرسه سلامتِ عمومیِ دانشگاهِ هاروارد انجام دادند، از 1000 آتشنشان در اوایل دهه چهارم زندگی خواسته شد در یک دقیقه هرقدر می توانند شنا بروند. 10 سال بعد همان مردان را مشاهده کردند و معین شد آن هایی که در اوایل دهه چهارم زندگی 40 عدد یا بیشتر شنا رفته بودند، در مقایسه با آن هایی که 10 یا کمتر از این تعداد شنا رفته بودند، 96 درصد کمتر احتمال داشت که 10 سال بعد دچار حمله قلبی شوند.
متأسفانه این آزمایش روی زنان انجام نگرفت؛ اما به طور کلی انتظار می رود که زنان در سنینِ برابر با مردان، نصفِ آن ها بتوانند شنا بروند. یک مرد در دهه پنجم زندگی در یک دقیقه 20 و یک زن حداقل 10 عدد شنا باید برود. من در دهه ششم زندگی 40 شنا در یک دقیقه می روم که البته در آخرین شماره ها به نفس نفس می افتم.
ضربان قلب در شرایطِ استراحت
ضربانِ قلب در زمانِ استراحت شاخصِ دیگری برای سنجشِ سلامتِ عمومی بدن است. این کار را با برگرداندنِ کفِ دستِ راست به سمتِ صورت و گذاشتنِ دو انگشت از دست دیگر روی نبضتان انجام دهید. نبض شما در امتداد انگشتِ شست و درست در نقطه ای قرار گرفته است که مچ به دست می رسد. تعدادِ ضربان را در 15 ثانیه بشمارید و بعد آن را ضربدر 4 کنید تا ضربانِ قلب در زمانِ استراحت به دست بیاید.
نتایج یک تحقیق که در سوئد بروی 798 مرد به مدتِ 21 سال انجام شد، نشان داد آن هایی که بیش از 75 ضربان در دقیقه در زمانِ استراحت داشتند، در مقایسه با افرادی که کمتر از 60 ضربان در دقیقه داشتند، بعد از 21 سال بیشتر احتمال داشت که جانِ خود را از دست داده باشند.
افرادی که با افزایشِ سن ضربانِ قلبشان افزایش یافته بود بیشتر احتمال داشت که دچار سکته قلبی شده بودند، احتمالاً به این دلیل که چاق تر شده و تناسبِ اندام کمتری داشتند. فقط افزایشِ 10 ضربان در دقیقه به معنی افزایشِ 30 درصدی مرگ بود. ضربانِ قلب من در حالِ استراحت 60 ضربان در دقیقه است.
آزمون هایی که توصیف کردم درواقع اندازه گیریِ میزانِ تناسب اندام به شکل های مختلف است و شما می توانید با قدری کار کردن آن ها را ارتقاء دهید. برای پایین آوردنِ ضربانِ قلب در زمانِ استراحت، ورزش های هوازیِ بیشتری مانند پیاده روی سریع، دوچرخه سواری و دو انجام دهید. شما می توانید قدرتِ پنجه های خود را با فشردنِ توپِ تنیس یا انجام ورزش های قدرتی مانند شنا افزایش دهید. برای افزایش قدرتِ تعادل می توانید ورزش هایی مانند تای چی یا یوگا انجام دهید.
من وقتِ مسواک زدن تمرینِ تعادل می کنم و سعی می کنم روی هر پا 30 ثانیه بایستم. اما این کار را باید با چشمانِ باز انجام دهید تا احتمالِ زمین خوردن و از دست دادنِ دندان های خود را کاهش دهید!
منبع: The Daily Mail
نویسنده: DR MICHAEL MOSLEY
ترجمه: سایت خبرنگاران
منبع: فرادید