طرز تهیه اکبر جوجه اصیل و خوشمزه به سبک مازندرانی
به گزارش مجله خزرکوه، اکبرجوجه یکی از غذا های سنتی مردم مازندران می باشد این غذای قدیمی در اصل به شهرستان گلوکاه در مازندران برمی شود که به دلیل طعم خاص و منحصر به فردش خیلی سریع در میان شهر های دیگر هم مورد توجه نهاده شد. به گونه ای که در حال حاضر این غذای سنتی مازندران را می توانید حتی در بیشتر شهر های جنوبی نیز بیابید و از طعم لذیذ و خوشمزه آن لذت ببرید.
نامگذاری اکبر جوجه به خاطر اسم صاحب آن و ابداع نماینده این سبک مرغ است. تقریبا 60 سال پیش شخصی به نام علی اکبر کلبادی در منطقه ای به اسم گلوگاه جوانی مازنی، همراه با همسرش قهوه خانه ای راه انداخت. در ابتدای کار این زوج برای مسافران یا افراد بومی فقط صبحانه سرو می کردند، اما بعد ها با رونق دریافت قهوه خانه، ناهار هم به آن اضافه کردند. معروف ترین غذایی که در این قهوه خانه تهیه می شد، چلو جوجه بود که با جوجه محلی، رب انار و کره محلی درست می شد و مشتری زیادی داشت بعد ها این غذا به اکبر جوجه معروف شد.
انتخاب این اسم بر اساس نام علی اکبر کلبادی، موسس این رستوران صورت گرفت. البته برخی ها می گویند این نام به خاطر جثه کوچک علی اکبر کلبادی در بین مردم رایج شد. بعد ها جاده ای که مش اکبر و همسرش در آن قهوه خانه داشتند، جای خود را به جاده جدیدی داد که در آن جایی برای این کار نبود؛ بنابراین این زوج تصمیم به جابه جایی دریافتد و به جاده شوسه رفتند.
تصویری از مرحوم علی اکبر کلبادیبنیان گذار رستوران اکبرجوجه
در مکان جدید، کسب و کار آن ها رونق بیشتری گرفت و رستوران را گسترش دادند. امروزه شعبه های اصلی اکبر جوجه در شهرستان های ساری، گرگان، بابل، آمل، نوشهر، خلیل شهر، قائم شهر، گرمسار، چالوس، بابلسر، گلوگاه، بهشر، کلارآباد، اراک، ایزد شهر و شهر تهران و رودهن فعالیت می نمایند.
روش پخت اکبر جوجه چندان پیچیده و سخت هم نیست حتی می توان گفت که جزء غذا های نسبتا ساده است، اما یک سری نکات و ریزه کاری هایی دارد که برای خوشمزه تر شدن آن باید رعایت کنید پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اصول پخت و راز خوشمزگی اکبر جوجه و طرز تهیه اکبر جوجه اصیل مازندرانی را به همزاه سس مخصوص آن آموزش دهیم.
مواد اولیه لازم برای تهیه اکبر جوجه
جوجه مرغ 1 عدد
پیاز عظیم 1 عدد
سیر 2 حبه (اختیاری)
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
گردو 1/2 پیمانه
کره محلی 150 گرم
زعفران دم نموده غلیظ 4 قاشق غذاخوری
رب انار ملس 2 پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آبلیمو ترش تازه به میزان لازم
طرز تهیه اکبر جوجه
1- برای تهیه اکبر جوجه مهم ترین قسمت انتخاب سایز جوجه است جوجه ای که انتخاب می کنید باید نهایتا 1 کیلو و 200 گرم باشد به گونه ای که وقتی پاک کردید وزن آن حدود 900 گرم تا 1 کیلو گردد. مرغ را تمیز کنید، مخصوصا بال ها را با دقت تمیز کنید و داخل شکم را کاملا خالی کنید سپس مرغ را بشویید و از وسط نصف کنید. (پوست مرغ را جدا نکنید)
2- زعفران دم نموده غلیظ را که از قبل آماده نموده اید به تمام قسمت های مرغ بزنید بعد هم نمک را به آن اضافه کنید و با دست تمام قسمت های مرغ بمالید تا این مواد به خرد مرغ برود. پیاز ها را خلالی کنید سپس زردچوبه + فلفل قرمز + فلفل سیاه + آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید پیاز ها کاملا با مواد مخلوط کنید.
3- ظرفی متناسب با حجم مرغ ها انتخاب کنید بخشی از پیاز را کف ظرف بریزید مرغ ها را روی آن قرار دهید بقیه پیاز ها را هم روی مرغ بریزید. بهتر است مرغ ها را یک روز در یخچال استراحت دهید تا این مواد حسابی به خرد آن ها برود و کاملا مزه دار گردد، اما اگر وقت نداشتید حداقل 6 ساعت استراحت دهید.
4- پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آن را از یخچال خارج کنید پیاز ها را از روی مرغ بردارید، چون پیاز خیلی سریع می سوزد و علاوه بر اینکه بر طعم غذا تاثیر می گذارد باعث می گردد زیبایی ظاهری غذای شما هم از بین برود. سپس یک قابلمه متناسب با حجم مرغ را روی حرارت قرار دهید روغن مایع یا کره محلی را به آن اضافه کنید میزان روغن یا کره باید به اندازه ای باشد که جوجه ها در روغن شناور باشند. حرارت زیر قابلمه باید طوری باشد که روغن ریز جوش بزند حدودا 2 ساعت زمان ضروری است تا جوجه ها ها کاملا مغز پخت شوند در نهایت یک مقدار شعله را زیاد کنید تا روی آن طلایی گردد.
سس مخصوص اکبر جوجه
برای تهیه سس، رب انار + سیر + گردو چرخ شده + آبلیموی تازه + روغن زیتون را با هم مخلوط کنید. اگر دوست داشتید گردو زیر دندان بیاید آن ها را ریز خرد کنید. در نهایت اکبر جوجه آماده شده را در ظرف سرو قرار دهید و با پلو زعفرانی و سس رب انار که آماده نموده اید میل کنید.
بیشتر بخوانید
- طرز تهیه قیمه نثار قزوینی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کباب تابه ای آب دار و خوشمزه
- طرز تهیه مرغ شکم پر مخصوص مهمانی در قابلمه و فر