طرز تهیه جگر کبابی در ماهیتابه و فر
به گزارش مجله خزرکوه، جگر کبابی از غذاهای محبوب بین ایرانیان است که آن را می توان در ماهیتابه یا فر تهیه کرد. این غذا علاوه بر طعم خوش اش، غذای سالمی است. این غذا با از بین بردن سموم بدن به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و سیستم ایمنی یاری می نماید. پس بهتر است حداقل ماهی یک بار جگر کبابی را در منزل تهیه کنید. جگر کبابی بدن مملو از ویتامین بوده و برای برطرف کم خونی نیز توصیه می گردد. توجه به نکاتی جزئی مانند چرخاندن منظم سیخ ها هنگام پختن جگر کبابی باعث می گردد طعم اش لذیذتر گردد.
مواد لازم برای تهیه جگر کبابی
جگر کبابی را می توان در خانه در ماهیتابه یا فر هم تهیه کرد. اگر جگر گوسفندی و اندازهی ادویه جات دارید می توانید آغاز به تهیه این غذای دل چسب کنید. بعلاوه با خرید جگری با رنگ متمایل به قرمز، بدون انگل، کیست و بوی نامناسب و افزودن ادویه هایی برای مزه دار کردن جگر کبابی خوشمزه ای خواهید پخت. با انجام دادن قدم به قدم مراحل تهیه جگر کبابی با ماهیتابه و فر قادر خواهید بود وعده غذایی بسیار خوشمزه و البته مفیدی داشته باشید. مواد موردنیاز برای تهیه این غذا در جدول زیر آورده شده است.
مواد لازم | اندازه |
جگر گوسفندی | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز | به اندازه لازم |
مرحله اول
آماده سازی جگر اولین مرحله هنگام پختن آن است. ابتدا باید جگر را به درستی شسته و لایه ای نازک را با چاقو از روی آن ببرید. بهتر است جگری که برای پختن انتخاب می کنید زیاد بزرگ نباشد؛ زیرا در این صورت مغز پخت نمی گردد. در عین حال جگر خیلی کوچک هم می سوزد. پس از شستن و جدا کردن لایه ای از جگر، از آبکش برای خروج آب اضافی اش بهره ببرید.
مرحله دوم
پس از خروج آب اضافی از جگر، نوبت مزه دار کردن آن می رسد. در این مرحله باید پیازی را پوست گرفته و با موادی مانند آب لیموترش، ادویه هایی مانند نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز و البته جگر در کاسه ای مخلوط کنید. این کاسه را باید حدود 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا جگر به خوبی با مواد افزودنی مزه دار گردد.
مرحله سوم (ماهیتابه)
در مرحله آخر می توانید جگرها را با استفاده از سیخ های چوبی یا فلزی کوچک در ماهیتابه بپزید. ابتدا ماهیتابه خود را کمی چرب کنید و بگذارید روی اجاق گاز تا به وسیله حرارت گرم گردد. سپس می توانید سیخ ها را داخل ماهیتابه قرار دهید. پس از سرخ شدن یک طرف جگر ها می توانید آن ها را به طرف دیگر بچرخانید.
مرحله سوم (فر)
اگر می خواهید جگر کبابی را در فر بپزید، پس از انجام مراحل گفته شده فر را روشن کنید. سپس توری مخصوص را روی سطح سینی فر گذاشته و جگرهایی که به سیخ های فلزی زده اید را روی توری بگذارید. یادتان باشد که سیخ ها را دقیقا روی توری بگذارید تا داخل فر کثیف نگردد. فر را روی دمای 200 درجه تنظیم کنید و هر 10 دقیقه یک بار برای پختن تمام سطوح سیخ ها به صورت یک دست آن ها را بچرخانید. پس از اینکه جگرها کامل پخته و برشته شدند می توانید از فر خارج نموده و با نان، پیاز و جعفری سرو کنید. این غذای خوشمزه را می توانید با نان و یا بدون نان میل کنید. جگر کبابی با نان تافتون طعمی لذیذ و دلپذیرتر خواهد داشت .
موارد مهم هنگام پختن جگر کبابی
اگر می خواهید جگر کبابی شما هنگام پختن سفت و بدحالت نگردد، جدا کردن لایه ای نازک از روی آن را نباید فراموش کنید. قبل از سرخ کردن جگر می توانید ترکیبی از آرد و بکینگ پودر درست نموده و آن ها را ابتدا داخل آن بگذارید و سپس به ماهیتابه منتقل کنید. برای جلوگیری از سوختن و یا خوب پخته نشدن بعضی قسمت های جگر بهتر است سیخ ها را به صورت منظم بچرخانید. در این صورت تمام جگر ها به صورت متعادل سرخ می شوند.
خواص جگر
جگر کبابی علاوه بر اینکه غذای خوشمزه ای است، فواید زیادی برای بدن دارد. جگر حاوی ویتامین B12 زیادی است که باعث می گردد از آن برای برطرف کم خونی استفاده گردد. بعلاوه ویتامین A موجود در این غذا از خشکی پوست و خشکی چشم پیشگیری نموده و در درمان شب کوری نیز بسیار موثر است. روی از عناصری ضروری برای رشد بچه ها محسوب می گردد و جگر حاوی روی هم است. ضروری است بدانید از جگر سیاه برای درمان پوکی استخوان نیز استفاده می گردد؛ زیرا جگر سیاه حاوی ویتامین هایی مانند E و D است.
سخن پایانی
جگر از غذاهای خوشمزه و مفیدی است که ویتامین های زیادی دارد. این غذا برای شب کوری، خشکی پوست و چشم، پوکی استخوان و رشد بچه ها بسیار مفید است. جدا کردن لایه ای از روی آن و چرخاندن مداوم جگرهای وص شده به سیخ باعث می گردد جگر کبابی لذیذی در ماهیتابه و یا فر تهیه کنید. پس از شستن و مزه دار کردن جگر آن را می توانید به سیخ هایی زده و بسته به سلیقه خود در ماهیتابه یا فر با دمای 200 درجه بپزید.
منبع: تاپ تراول