مایکروسافت به منظور پشتیبانی از برنامههای 64 بیتی، شبیهساز x64 را برای کاربران ویندوز اینسایدر منتشر کرد
به گزارش مجله خزرکوه، مایکروسافت امروز از اولین پیش نمایش شبیه ساز x64 برای رایانه های آرم رونمایی کرد و این ویژگی اکنون در اختیار توسعه دهندگان ویندوز اینسایدر قرار گرفته است. این بدان معناست که کاربران رایانه های شخصی که از دستگاه هایی مبتنی بر آرم بهره می برند مانند سرفیس پرو ایکس، هم اکنون می توانند برنامه هایی را نصب کنند که زبانشان به x64 ترجمه نشده است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از جی اس ام،مایکروسافت اکتبر 2019 دسته ای جدید از محصولات سرفیس را پدید آورد که بر خلاف دیگر محصولات از پردازنده مبتنی بر آرم بهره مند بودند و مدتی پیش از نسل دوم سرفیس پرو ایکس رونمایی کرد که علاوه بر پردازنده بهبود یافته از طراحی به روز و جدیدی نیز استفاده می کند. می توان گفت بزرگترین نقطه ضعف محصولات مبتنی بر آرم محدودیت های نرم افزاری است و در این بین اجرا نکردن نرم افزارهای 64 بیتی ضعف چشم گیری به حساب می آید. اکنون مایکروسافت یک شبیه ساز برای رفع این مشکل ارائه داده است که می تواند این محصولات را کاربردی تر کند.
هنگامی که برای اولین بار ویندوز 10 را در سال 2017 روی آرم راه اندازی کردیم، فهرستی بلند بالا از نرم افزارهای 32 بیتی x86 مورد نیاز مشتریان داشتیم، بنابراین تلاش خود را روی ساخت یک شبیه ساز برنامه های x86 متمرکز کردیم که بتواند اکو سیستم گسترده برنامه های ویندوز را به صورت یکپارچه اجرا کند. با گذشت زمان اکو سیستم به سمت برنامه های 64 بیتی و x64 حرکت کرده است و ما بازخوردهایی شنیدیم که نشان می دهد مشتریان علاقه دارند برنامه های x64 را روی آرم 64 اجرا کنند. به همین دلیل است که ما در حال کار روی توسعه قابلیت شبیه سازی برنامه های x64 هستیم و منتظر دریافت بازخورد این شبیه ساز هستیم.
مایکروسافت با اینکه این شبیه ساز را توسعه داده و در حال گسترش قابلیت های آن است، اما به کاربران آرم توصیه کرده از برنامه هایی که به صورت بومی توسط آرم پشتیبانی می شوند، استفاده کنید. در پیش نمایش جدید، کاربران ویندوز می توانند برنامه های ایکس 64 را از فروشگاه ویندوز یا هرجای دیگری نصب کنند. در همین رابطه ردموندی ها در دسترس بودن برنامه هایی همچون Autodesk Sketchbook و بازی هایی مانند Rocket League را برجسته کرده اند. برنامه های دیگر همچون کروم به جای اجرای نسخه 64 بیتی به صورت 32 بیتی اجرا می شوند.
ردموندی ها می گویند که شبیه ساز جدید هنوز در مراحل اولیه آزمایش است و با گذشت زمان قطعا بهتر می شود و سازگاری بیشتری پیدا می کند و ممکن است برخی برنامه هایی که با شبیه ساز در مراحل اولیه اجرا می شوند به خوبی عمل نکنند.
کاربرانی که انتظار یک تجربه شبیه سازی روان را دارند نباید چندان امیدوار باشند چرا که همانطور که رسانه ورج گفت اپلیکیشن ها کند و بارگیری آن ها با تاخیر همراه است. ردمودندی ها نتوانسته اند به خوبی اپل و روزتا 2 عمل کنند. اپل با طراحی روزتا 2 در مک های جدید اپل سیلیکون به کاربران اجازه می دهد برنامه های مبتنی بر اینتل را دستگاه های خود تطابق دهند و اجرا کنند. طبق تجربه کاربران روزتا 2 ساده و سریع است و هیچ کدام از مسائل شبیه ساز مایکروسافت را ندارد.
اگرچه نسخه آرم ویندوز برای دستگاه هایی توسعه یافته است، اما هنوز ویندوز نسخه ای برای تراشه های ام وان اپل توسعه نداده و فعلا کاربران این لپ تاپ ها از نصب نسخه ویندوز عاجزند.
منبع: جام جم آنلاین