جاذبه های دیدنی و گردشگری میبد Meybod
به گزارش مجله خزرکوه، استان زیبای یزد به دلیل قدمت و جاذبه های طبیعی و تاریخی اش، همیشه جزو گردشگر پذیرترین مناطق ایران بوده است. در این میان شهرستان میبد ؛ کهن شهری تاریخی در سینه کویر و در دل استان یزد است که با جاذبه های تاریخی و تماشایی خود توانسته صندلی ویژه ای در میان پر هوادار ترین شهرهای توریستی یزد برای خود کسب کند.در این مطلب از وب سایت گردشگری خبرنگاران شما را با جاهای دیدنی میبد ، یکی دیگر از شهرهای تاریخی استان یزد آشنا خواهیم کرد . در ادامه همراه ما باشید.
از سفر با تور سریلانکا پاییز 99 به یکی از زیباترین کشورهای آسیایی سفر کنید و از شهرهای زیبای کلمبو و بنتوتا دیدن کنید.
بلیط هواپیما در طاهاگشت
نارین قلعه (نارنج قلعه)
نارین قلعه مهم ترین بنای این میبد است که یک قلعه تاریخی و قدیمی بوده و از خشت های قطور و بزرگ ساخته شده است. این خشت ها نشان از کهنگی و قدمت این قلعه دارند. این بنا متعلق به دوره ساسانیان است. اهمیت قلعه میبد مربوط به عهد سلاطین آل مظفر است که برای آبادانی میبد کوشش می کردند. قسمت های مختلف این قلعه بر سطح تپه ای در چهار طبقه قرار گرفته، به این شکل که هر طبقه مشرف بر طبقه دیگر است.
کاروانسرای شاه عباسی
یکی از زیباترین جاهای دیدنی میبد ، کاروانسرای این شهر است. کاروانسرای میبد نیز از بناهای معروف و دیدنی استان یزد است که معماری زیبا و سبک ساخت چشم نوازی دارد.این بنا، از کامل ترین و معروف ترین کاروانسراهای بین راهی ایران به شمار می رود که شامل بخش های زیادی مانند هشتی ورودی، حیاط مرکزی، ایوان بیرونی، حوضخانه و مهتابی، چهار هشتی دیدنی و زیبا و صد ایوان و اتاق برای مسافران است.امروزه در بنای این کاروانسرا، اداره میراث فرهنگی میبد و کتابخانه مرکز اسناد قرار گرفته است. همچنین در بخشی دیگر از آن، موزه ای برای نمایش زیلوهای تاریخی میبد اختصاص داده شده که تماشای آن بسیار لذت بخش و متفاوت است. رستوران سنتی و کافی شاپ نیز از دیگر قسمت های موجود در کاروانسرای میبد است که مسافران و گردشگران می توانند از آن استفاده نمایند.
برج کبوترخانه میبد
در دوره قاجار برای جلوگیری از ورود پرنده های وحشی، قلعه ای شش ضلعی ساخته شد که در لانه های داخل برج آن، چهار هزار کبوتر زندگی می کردند. جذابیت این کبوترخانه بیشتر به فضای داخلی اش است. لانه های کوچکی در ستون های اینجا ساخته بودند و هر پرنده داخل یکی از آنها جا می گرفت.
مسجد جامع میبد
اغلب مسجدهای استان یزد را مساجدی با سبک طراحی ایوان دار تشکیل می دهد، مسجد جامع میبد نیز مجموعه ای از همین مسجدهای ایوان دار تاریخی است که در میدان مرکزی شارستان قدیم میبد قرار گرفته است. توصیه می کنیم، در هنگام بازدید از این مسجد تاریخی، تماشای بخش های مختلف این مسجد را از ایوان بلندش گرفته تا شبستان های کناری و شبستان های زمستانه اش از دست ندهید.
چاپارخانه میبد
چاپارخانه میبد قدمت آن به دوره قاجار بر می شود که به شماره ثبتی 2767 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. یکی از مراکز عمده پستی و چاپاری قدیم بوده است که در راستا راه باستانی ری کرمان و در کنار کاروانسرای میبد احداث شده است.ساختمان این بنا به دلیل اینکه مکانی جهت حفظ و نگهداری امانات دولتی و پیامها و نامه های پر اهمیت بوده است به صورت دژ و قلعه ای ساخته شده که دفاع و حفاظت از آن میسرباشد و این اهمیت از برجها ،دیوارهای بلند، روزنه های دیده بانی، تیرکشها و موقعیت خوب دفاعی آن پیداست.این چاپارخانه شامل یک محوطه روباز و دو محوطه سرپوشیده و اتاقهایی مخصوص رئیس چاپارخانه و اقامت پیکها و نگهبانان و نگهداری اسبها می باشد. این بنای خشتی جهت بهره برداری و تبدیل به موزه پست به صورت امانی به اداره کل پست استان یزد واگذار شده است.
آب انبار کلار
بر اساس اسناد تاریخی زمان ساخت بنا مربوط به دوره صفویان و سال 1039 خورشیدی (1070 قمری) تخمین زده شده است. خارج آب انبار کلار 4 بادگیر یک طرفه خودنمایی می نمایند و عملکرد آن ها خنک نگه داشتن آب و تهویه طبیعی فضای خزینه آب انبار است. علاوه بر بادگیر ها سقف گنبدی و بلند مرتبه آن نیز به این فرایند یاری شایانی می نماید. قرار گیری آب انبار کلار در کنار کاروانسرای شاه عباسی میبد نشان از اهمیت احتیاج به آب قابل شرب برای مسافران بوده است. همچنین در کنار این آب انبار سنگ نوشته ای مربوط به قرن 11 قمری موجود است و نمایانگر هدف خیرخواهانه سازنده بنا به دلیل فراهم کردن آبی گوارا برای رهگذران شهر است.در نزدیکی کلار جاذبه های گردشگری دیگری همچون امام زاده بی بی خدیجه و برج محمود آباد قرار گرفته است و بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
ساختمان عظیم این یخچال خشتی از چهار قسمت اصلی، حوض یخ بند، دیوارهای سایه انداز، گنبد اصلی و مخزن یخ تشکیل شده است این بنا مخصوص ساخت و نگهداری یخ بوده و با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه یکی از نشانه های تمدن مردم این منطقه به شمار می رود. یگانه سازمانده یخچال های قدیمی این منطقه است که در داخل شهر میبد و در فاصله 50 کیلومتری شمال یزد، درکنار راه کاروانسرا و در جوار چاپارخانه، آب انبار و رباط اصلی مشهد قرار گرفته است. ساختمان یخچال کاملا از خشت و گل خام است و خوشبختانه هنوز قسمت اعظم این بنا باقی است و به عنوان یکی از نمونه های چشمگیر معماری این گونه آثار به شمار می آید.
قلعه مهرجرد
قلعه مهرجرد در محلهدر قلعه شهرستان میبد قرار گرفته است. قلعه مهرجرد را میتوان متعلق به دوره های زندیه و افشاریه دانست. این قلعه با مصالح خشت و گل و در سه طبقه بنا شده است. حصارهای قلعه چینهای و بر روی آن تزییناتی از همان مصالح اصلی به کار رفته است. در ورودی قلعه از جنس چوب است.
قلعه بارچین میبد
قلعه بارچین در یکی از آبادیهای حوزه شرقی میبدو به همین نام واقع شده است.این بنا توسط اربابان زرتشتی محل بنا شده است. کاربری بنا به منظور پناه دریافت در مواقع ناامن بوده و جنس اصلی مصالح به کاررفته در بنا از گل و خشت می باشد.بنای قلعه برروی دو طبقه ساخته شده ودارای چهار برج ساده در چهار گوشه و یک ورودی در سمت شمال می باشد.
موزه زیلو میبد
زیلو، نوعی زیرانداز، یکی از قدیمی ترین صنایع دستی ایران و سوغات میبد است و در میبد موزه ای مربوط به این هنر ساخته شده است. جالب است بدانید که فقط همین یک موزه مختص زیلو وجود دارد و در هیچ شهری از ایران نمی توانید نمونه آن را پیدا کنید. زیلوهای تاریخی و دست بافتی که در این موزه قرار دارند مردم ایران و دیگر کشورها را با هنر زیلوبافی آشنا می نماید. در این موزه زیلوهای جدید هم برای نمایش وجود دارند. این موزه در قسمتی از کاروان سرای تاریخی میبد قرار گرفته است.
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراول