خبرنگاران آیا می دانید با دریافت ماده معدنی سلنیوم می توانید به جنگ با کرونا بروید؟
به گزارش مجله خزرکوه، شیراز - خبرنگاران- سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب و لازم است که خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد. اکسیداسیون، منشا بسیاری از بیماری های آسیب زا و پیری است که سلنیوم می تواند نیرویی معجزه گر در برابر آنها باشد ، پژوهشگران علوم تغذیه دریافت سلنیوم را عاملی برای تقویت ایمنی بدن در مقابل کرونا نیز می دانند.
فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز روز چهارشنبه با تشریح نقش دریافت سلینیوم در مقابله با کرونا گفت : در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. در غیاب درمان اختصاصی برای این ویروس جدید، یافتن روش های جایگزین برای پیشگیری و کنترل بیماری ضروری است.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه نمود: داشتن یک سیستم ایمنی با عملکرد مناسب برای دفاع میزبان در برابر ارگانیسم های بیماری زا ضروری است. کمبود بعضی مواد مغذی منجر به نقص در عملکرد سیستم ایمنی می گردد. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی، دریافت کافی ویتامین ها A ،C ،B ،D و E ، املاح سلنیوم، روی و آهن و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا 3 از رژیم غذایی ضروری است.
شفیعی ، با اشاره به اینکه سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای متابولیسم و فعالیت سیستم اکسیداسیون و احیاء است اضافه نمود: سلنیوم به همراه ویتامین E از تشکیل رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو به سلول ها و بافت ها ممانعت می کند. کمبود سلنیوم منجر به اختلال در سلامتی می گردد، در حالی که کمبود شدید آن منجر به نقص در ایمنی می گردد و بر هر دو ایمنی سلولی و ایمنی هومورال اثر می گذارد.
وی تاکید نمود: مکمل سلنیوم در افرادی که به کمبود این ماده دچار هستند، منجر به بهبود عملکرد ایمنی می گردد. کمبود تغذیه ای این عنصر نه تنها پاسخ ایمنی، بلکه خود ویروس را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. کمبود سلنیوم نه تنها می تواند آسیب عفونی ناشی از ویروس آنفلوانزا را افزایش دهد، بلکه باعث ایجاد تغییر در ژنوم ویروس و در نتیجه افزایش حالات ویروس می گردد.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه نمود: پروتئین حیوانی، مغز و آجیل، ماهی تن، برنج، جوانه گندم، دانه آفتابگردان، تخم مرغ، موز، لبنیات و قارچ از منابع این ماده مغذی است. بنابراین می توان گفت دریافت کافی سلنیوم بتواند در پیشگیری بیماری کووید 19 یاری کننده باشد.
تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی نشان داده است که استفاده از ویتامین های D، E و ریز مغذی های روی و سلنیوم در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها از جمله ویروس جدید کرونا بسیار موثر است.
منبع: ایرنا