مزایای روکش کردن دندان ها
به گزارش مجله خزرکوه، روکش های دندان پوسته های نازک و هم رنگ دندان هستند که به سطح جلویی دندان ها متصل می شوند تا ظاهر دندان ها را بهبود بخشند. روکش ها اغلب از مواد پورسلین(نوعی مواد که در ساخت ظروف چینی نیز بکار می فرایند) یا کامپوزیت ساخته می شوند و به طور دائمی به دندان های شما متصل می شوند.
روکش ها اغلب بر روی دندان های شکسته، رنگ پریده یا دندان هایی که سایزشان کوچک تر از حد نرمال است، گذاشته می شوند.
بعضی افراد ممکن است تنها یک روکش برای یک دندان شکسته خود بگذارند اما بیشتر افراد برای داشتن دندان هایی هم شکل، و داشتن یک لبخند متقارن و متناسب، ممکن است هفت تا هشت روکش بگذارند. معمولا 8 دندان جلویی رایج ترین دندان هایی هستند که بر روی آنها روکش گذاشته می شود.
انواع مختلف روکش ها
روکش دندان ها اکثرا از پورسلین ساخته می شوند. گذاشتن روکش های سنتی دندان در مقایسه با روکش های نو زمان و کار بیشتری می گیرد اما روکش های نو بدون سختی و با سرعت بالا کار گذاشته می شوند که بعضی اوقات به آنها روکش های no-prep یا بدون آمادگی نیز گفته می شود.
در روکش های سنتی بیشتر اوقات ساختار دندان باید دستکاری شود یا قسمتی از دندان باید برداشته شود و حتی از مینای دندان باید گذشت. این روش، یک روش غیر قابل برگشت است که در مواردی می تواند دردناک باشد و باید از بی حسی موضعی استفاده کرد.
اما در روکش های بدون آمادگی نیازی به تغییر دندان نیست یا این تغییرات بسیار سطحی و کم است. به جای حذف لایه های زیرین مینای دندان ، در روکش های نو فقط مینای دندان تحت تاثیر قرار می گیرد و در بیشتر موارد نیازی به بی حسی موضعی نیست.
توجه داشته باشید که روکش دندان با ایمپلنت تفاوت دارد و روکش، تنها سطح جلویی دندان را پوشش می دهد و با خود دندان کاری ندارد. اما در ایمپلنت کل دندان را جایگزین می کنند.
فواید روکش کردن چیست؟
بهترین مزیت روکش ها بهبود ظاهر دندان ها و داشتن لبخندی روشن تر و زیباتر است. روکش دندان اغلب برای موارد زیر استفاده می شوند:
- دندان های شکسته شده
- لکه شدن قسمتی از دندان که رنگ اصلی خود را از دست می دهد
- شکاف در دندان
- دندان های کوچک تر از حد نرمال
- چگونه برای ملاقات و گذاشتن روکش خود را آماده کنیم؟
قبل از گذاشتن روکش شما باید یک قرار ملاقات اولیه با دندانپزشک خود برای بحث و نظر در مورد گزینه های مناسب برای شما و انتخاب نوع روکش داشته باشید. در بعضی موارد اگر بعضی دندان ها کج و نا هموار باشند باید اول یک سری اقدامات لازم قبل از روکش روی آنها انجام شود.
در مرحله بعد دندانپزشک شما برای ارزیابی سلامت دندان ها از اشعه ایکس استفاده می کند تا از نبود پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سالم بودن کانال های دندان مطمئن شود. اگر چنین مسائلی را داشتید قبل از روکش باید این مسائل رفع شوند.
سپس دندانپزشک شما برای ساختن روکش سایز دندان شما، حدود نیم میلی متر از سطح دندان شما را (با تراشیدن مینای دندان با استفاده از ابزار های مخصوص) می تراشد و سپس از دندان شما قالب گیری می کند. سپس این قالب برای ساختن روکش شما به آزمایشگاه فرستاده می شود.
پس از کار گذاشتن روکش ها بلافاصله می توانید بخورید و بنوشید و هیچ مسئله ای در این رابطه وجود ندارد. در بعضی موارد بلافاصله پس از استفاده ممکن است کمی احساس ناخوشایندی داشته باشید اما پس از چند روز غذا خوردن و مسواک زدن بهتر می شود. اگر باز هم احساس بدی داشتید می توانید به دندانپزشک خود بگویید تا قسمتی از روکش را بتراشد.
اگر نکات زیر را احتیاط کنید می توانید عمر روکش خود را بالا ببرید:
- چیزهای سخت و سفت مانند مداد، یخ یا ناخن خود را نجوید.
- از دندان خود برای باز کردن مواد بسته بندی شده استفاده نکنید.
- دندان های خود را به هم نسایید و سعی کنید غذاهای سفت و سخت را با دندان های آسیاب بجوید.
- اگر ورزش های سنگین انجام می دهید بهتر است ازیک محافظ دهان استفاده کنید.
نکته: روکش دندان اغلب از طریق بیمه پوشش داده نمی شوند زیرا یک روش زیبایی محسوب می شود. روکش های سنتی ارزان تر از روکش های نو هستند و اغلب 10 تا 15 سال و روکش های نو 5 تا 7 سال دوام دارند.
منبع: فوت و فن / healthline.com