دسر بی نظیر بوشهری
به گزارش مجله خزرکوه، لگیمات یک نوع شیرینی عربی است که در بوشهر هم پخته می گردد. شیرینی ای که شبیه به بامیه است و می گردد با انواع و اقسام شکلات و پودر قند و .. آن را تزیین و هیجان انگیز کرد.
به گزارش خبرنگاران، طرز تهیه ساده ای دارد به شرط آنکه تمام نکته ها و فوت و فن ها را رعایت کنیم.
مواد لازم برای تهیه لگیمات:
آرد سفید: 3 پیمانه
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
پودر خمیرمایه فوری: 2 قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
وانیل، هل یا دارچین: 1/4 قاشق چایخوری
ماست در دمای اتاق: 2 پیمانه
روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت لگیمات:
1. ابتدا آرد، نشاسته ذرت، شکر، خمیر مایه و پودر وانیل (یا ادویه دلخواه) و کمی نمک را داخل کاسه عظیمی بریزید. با استفاده از همزن برقی یا یک قاشق چوبی هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
2. سپس ماست را اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید تا به خوبی با بقیه مواد مخلوط گردد و خمیر چسبنده مرطوبی به دست آید. غلظت مخلوط باید چیزی بین یک مایه کیک غلیظ و خمیری شل و چسبنده باشد. توجه کنید حتماً از ماستی بهره ببرید که هم دمای اتاق باشد. اگر از ماست سرد بهره ببرید، بر آمدن خمیر مدت خیلی زیادی طول خواهد کشید.
3. با سلفون روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید در محل گرمی به مدت یک ساعت بماند (یا در یخچال از شب تا صبح) تا حجم خمیر دوبرابر گردد.
4. در یک تابه عمیق روغن کافی بریزید تا به اندازه 5 سانتی متر پر گردد و روی حرارت ملایم گرم کنید تا کاملاً داغ گردد (175 تا 190 درجه سانتیگراد). شربت یا هر روکش دیگری که در نظر دارید را هم آماده کنید و در جای نزدیکی بگذارید.
5. خمیر را درون قیف بریزید. نوک قیف را تا نزدیکی روغن بیاورید. با یاری یک دست، بالای قیف را فشار دهید تا حدود یک و نیم سانتی متر از خمیر از نوک قیف بیرون بیاید، سپس با دست دیگرتان را چرب کنید و روی نوک قیف فشار دهید تا خمیر داخل روغن داغ بریزید.
6. می توانید از اسکوپ بستنی کوچک هم بهره ببرید. برای این کار سر اسکوپ ساز را در روغن خنک فرو کنید. کاسه روغن کوچکی را نزدیک تابه قرار دهید و هر بار سر اسکوپ ساز را در روغن فرو ببرید. این کار ریختن مخلوط را آسان می نماید.
7. گلوله های خمیری را سرخ کنید، مدام آن ها را در روغن به هم بزنید و حرکت دهید و روی آنها را با یک سافی دسته دار فشار دهید تا در روغن فرو بروند و به طور یکنواخت طلایی شوند.
8. به یاری صافی دسته دار بامیه را از روغن خارج کنید، اجاز دهید روغن اضافه در تابه چکه کند.
9. فورا لقمه های داغ را داخل کاسه شربت سرد (یا شیره خرما) بریزید و هم بزنید تا با شربت پوشانده شوند، سپس به یک صافی عظیم منتقل کنید تا شربت اضافی جدا گردد. لگیمات را دریک ظرف سرو عظیم بچینید و به صورت دلخواه با پسته خرد شده تزیین کنید. بهترین زمان برای سرو یک تا سه ساعت بعد از پخت است. لگیمات را می توانید با شکلات، پودر قند یا شربت نیز تزیین کنید.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین