2 طرز تهیه سس کارامل فوری در 30 دقیقه برای تزیین کیک و دسر
به گزارش مجله خزرکوه، سس کارامل یکی از انواع سس های لذیذ و بسیار کاربردی است که به عنوان فیلینگ و شیرینی و استفاده می گردد. سس کارامل به روش فوری و آسان را می توانید در خانه تهیه و از آن برای درست کردن انواع کیک و دسر بهره ببرید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سس کارامل فوری به 2 روش با خامه و با نشاسته پرداخته ایم و نکات مهم و فوت و فن های خوشمزه تر شدن سس کارامل فوری را بیان می کنیم.
مواد لازم برای تهیه کرم کارامل سریع و آسان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شکر | نصف پیمانه |
شیر | 1/4 پیمانه |
خامه | |
کره | نصف قاشق غذاخوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد لازم: 5 دقیقه
مدت زمان تهیه سس کارامل فوری: 30 دقیقه
مقدار کالری سس کارامل در هر 100 گرم: حدود 313 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه سس کارامل ساده و فوری در خانه
سس کارامل طعمی بی نظیر دارد و در چند مرحله ساده درست می گردد. از سس کارامل می توانید برای تزیین و طعم دار کردن انواع دسرها، کیک ها، بستنی ها و حتی طعم دار کردن قهوه و سرو کنار میوه هایی مثل سیب نیز استفاده کرد. برای تهیه سس کارامل به روش فوری کافی است مطابق مراحل زیر عمل کنید.
مرحله اول: شرایط را برای ذوب کردن شکر مهیا کنید
یک تابه بزرگ دسته دار برداشته و شکر را در آن بریزید. شکر را به همراه تابه روی حرارت میانه بگذارید و اجازه دهید ذرات شکر به تدریج ذوب شوند. حواستان باشد حتما از تابه دسته دار بهره ببرید، در غیر این صورت در مراحل بعدی کارتان برای ذوب کردن شکر سخت می گردد.
شما می توانید شکر را به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: شکر را کاملا ذوب کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس کارامل فوری، باید شکر را کاملا ذوب کنید. برای ذوب شدن کامل شکر باید مرتبا تابه را روی حرارت تکان دهید. در این مرحله احتیاجی به استفاده از قاشق و یا کفگیر نیست. تکان دادن مرتب تابه روی حرارت برترین روش برای ذوب کردن شکر است. این مرحله را تا جایی ادامه دهید که شکر کاملا ذوب گردد.
مرحله سوم: ترکیب شیر و خامه را آماده کنید
میزان لازم از شیر را به همراه دو قاشق غذاخوری خامه صبحانه در ظرفی با هم ترکیب کنید. مخلوط شیر و خامه را روی حرارت ملایم قرار دهید. توجه داشته باشید که این ترکیب نباید به جوش بیاید، چند دقیقه ماندن روی حرارت ملایم و گرم شدن آن کافی است. وقتی این ترکیب گرم شد آن را از روی حرارت بردارید و برای مراحل بعدی در دسترس نگه دارید
می توانید شیر و خامه را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: کره را به شکر اضافه کنید
وقتی شکر کاملا ذوب شد باید کره را به آن اضافه کنید. زمانی که شکر کاملا شفاف شد یعنی به میزان کافی ذوب شده و زمان اضافه نموده کره به آن رسیده است.
می توانید کره را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله پنجم: مخلوط شیر و خامه را به شکر ذوب شده اضافه کنید
مخلوط شیر و خامه را که گرم نموده اید به آرامی و قاشق به قاشق به ترکیب کره و شکر ذوب شده اضافه کنید. با اضافه کردن خامه و شیر، مواد آغاز به کف کردن و جوشیدن می نماید که باعث می گردد مواد کمی غلیظ شوند. مخلوط شیر و خامه را به طور مرتب با شکر ذوب شده هم بزنید تا یکدست شوند و ته نگیرند.
مرحله ششم: نمک و وانیل را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس کارامل فوری در خانه، وقتی که تمام مواد خوب با هم مخلوط شدند و به غلظت مد نظر رسیدند نوک قاشق چای خوری وانیل به ترکیب فوق اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی عطر وانیل در آن پخش گردد. بعد کمی نمک روی مواد بریزید و هم بزنید.
نمک و وانیل را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هفتم: سس کارامل را از صافی رد کنید
سس کارامل به دست آمده را ابتدا از صافی رد کنید تا اگر تکه های سفت و درشتی داشت جدا بماند. سپس سس کارامل را در دمای محیط برای یک ساعت نگه دارید تا کاملا دمای آن پایین بیاید و به دمای محیط برسد.
مرحله آخر: سس کارامل آماده است
سس کاراملی که به دمای محیط رسیده را در ظرف درب دار بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. ظرف حاوی سس کارامل را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک گردد. سس کارامل را در یخچال برای چند روز می توانید نگاه دارید. از این سس کارامل ساده و آسان برای فیلینگ کیک و شیرینی می توانید بهره ببرید.
روش تهیه سس کارامل بدون خامه با نشاسته
برای داشتن یک سس کارامل بدون خامه، باید با طرز تهیه سس کارامل با نشاسته آشنا شوید. در تهیه سس کارامل بدون خامه، کافی است خامه را از مواد اولیه حذف کنید و به جا آن از یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت بهره ببرید.
مراحل تهیه سس کارامل با نشاسته با سس کاراملی که در رسپی قبل با خامه درست کردید تفاوت چندانی ندارد. درست مانند قبل شکر را روی حرارت ذوب کنید. سپس به آن کره اضافه کنید. نشاسته و شیر سرد را باید به خوبی با هم ترکیب کنید و به شکر ذوب شده اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا شیر کم کم غلیظ گردد و بوی خامی نشاسته نیز گرفته گردد.
در این مرحله حتما از حرارت ملایم بهره ببرید تا ترکیب مایع روی حرارت سفت نگردد. سس کارامل با نشاسته شما آماده است. اجازه دهید تا خنک گردد و بافت منسجم تری پیدا کند و سپس از آن برای تزیین و فیلینگ کیک و شیرینی و یا به عنوان دسر بهره ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه سس کارامل فوری
- غلظت سس کارامل به سلیقه شما بستگی دارد. اگر سس غلیظ تری می خواهید، ترکیب نهایی را مدت زمان بیشتری روی حرارت بگذارید.
- شکر در حال ذوب شدن را با قاشق هم نزنید. با قاشق هم زدن باعث شکرک زدن سس کارامل می گردد. فقط کافی است تابه را مدام و به آرامی تکان دهید.
برای تهیه این سس از شکر دانه درشت استفاده نکنید. اگر شکر در دسترس شما دانه درشت است حتما از آسیاب برای ریزتر کردن آن بهره ببرید.
- برای ذوب شدن شکر به آن موقع کافی دهید. شکری که به صورت سریع و با حرارت بالا ذوب گردد، می سوزد و باعث می گردد سس کارامل تلخ گردد.
- خامه باید پیش از اضافه شدن به مواد گرم گردد. اضافه کردن خامه سرد به شکر باعث گلوله گلوله شدن شکر می گردد.
- برای تهیه سس کارامل فوری، کره را باید به دمای محیط برسانید و سپس به ترکیب روی حرارت اضافه کنید. کره سرد نیز ممکن است باعث گلوله گلوله شدن شکر گردد.
- از تابه نسوز و استیل برای ذوب کردن شکر بهره ببرید تا دانه های شکر در طی ذوب شدن نسوزند.
- تابه ای که استفاده می کنید باید بزرگ باشد تا کاملا شکر روی سطح آن پخش گردد. شکرها نباید روی هم تلنبار شوند.
- هنگام اضافه کردن، شیر و خامه و یا نشاسته ممکن است شکر دوباره سفت گردد. در این حالت با هم زدن مرتب شکر دوباره کاملا حل می گردد.
- در طرز تهیه سس کارامل شکلاتی باید در مرحله نهایی و بعد از اضافه کردن کره، یک تکه شکلات تخته ای 100 گرمی اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا ذوب گردد.
- رنگ سس کارامل فوری در کیفیت نهایی آن تاثیر دارد. کاراملی که بیش از میزان تیره باشد طعم تلخی می دهد و رنگ کاراملی که خیلی روشن باشد در واقع شکر آب شده است و طعم مخصوص کارامل را نخواهد داشت. سس کارامل باید به رنگ قهوه ای طلایی و براق باشد.
- اضافه کردن اندکی نمک به ترکیب نهایی باعث می گردد تا طعم شیرینی کارامل بیشتر احساس گردد.
- سس کارامل بلافاصله بعد از به دست آمدن رقیق است. برای آنکه غلیظ گردد عجله نکنید و به آن موقع کافی بدهید.
- سس کارامل فوری هر چه بیشتر بماند غلیظ تر می گردد. جهت استفاده از سس کارامل برای فیلینگ کیک، زمانی که هنوز گرم و کمی رقیق است آن را روی کیک بریزید و تزیین کنید.
- سس کارامل فوری ایده آل باید به میزان کافی غلیظ و کشدار باشد.
فوت و فن های خوشمزه شدن سس کارامل فوری و آسان در خانه
چرا نباید از شکر دانه درشت در تهیه سس کارامل فوری استفاده کرد؟
شکر دانه درشت فرآیند ذوب شدن آن را به تاخیر می اندازد، در نتیجه بافت نهایی سس کارامل نامطلوب خواهد شد.
چرا سس کارامل شکرک می زند؟
شکرک بستن سس کارامل ممکن است به چند علت عمده روی دهد:
- یکدست حرارت ندادن شکر
- استفاده از ظرف نامناسب برای حرارت دادن شکر
- استفاده از شکر دانه درشت
- هم زدن شکر با قاشق به جای تکان دادن تابه
برای غلیظ شدن سس کارامل فوری چه کار باید کرد؟
سس کارامل بلافاصله بعد از به دست آمدن رقیق است و برای غلیظ شدن احتیاج به زمان دارد اما اگر همچنان بعد از گذشت ساعتی رقیق بماند برای غلیظ شدنش می توانید مجددا آن را در ظرف مناسبی بریزید و حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسب برسد.
محصولات مرتبط
پودر کیک کاکائویی 500 گرم ویترای
84,900 تومان 94,900 تومان 11% تخفیف
بیکینگ پودر پت صادراتی 140 گرم گلها
55,500 تومان 56,000 تومان 1% تخفیف
وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها
23,700 تومان 24,000 تومان 1% تخفیف
نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 2500 گرم تابان
34,700 تومان 35,000 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 550 گرمی گلستان
135,900 تومان 137,900 تومان 1% تخفیف
شکر 1 کیلویی سامزستار
36,800 تومان 37,400 تومان 2% تخفیف
خامه عسلی 100 گرمی رامک
17,900 تومان 18,200 تومان 2% تخفیف
پگاه D3 شیر غنی شده پری پک 800 گرم کم چرب ویتامین
17,500 تومان 19,500 تومان 10% تخفیف
کره حیوانی 50 گرمی پیور فرش
17,900 تومان 18,200 تومان 2% تخفیف
منبع: افق کوروش