سر بورس به سقف خورد، شاخص زیر فشار صف های فروش نزولی شد
به گزارش مجله خزرکوه، خبرنگاران : در حالی که شاخص کل بورس روز گذشته در آستانه رقم یک میلیون و 600 هزار واحد قرار گرفته بود، در روز دوشنبه نتوانست به کانال بالاتر صعود کند و با ریزش 17 هزار و 500 واحدی روبرو شد.
به گزارش خبرنگاران، بورس تهران در روز دوشنبه در شرایطی شروع به کار کرد که در پیش گشایش ارزش صف های خرید بیش از صف های فروش بود. 189 نماد صف خرید داشتند و ارزش صف های خرید یک هزار و 866 میلیارد تومان بود. نمادهای دی (بانک دی)، رانفور (خدمات انفورماتیک) و سفارس (سیمان فارس) بیشترین صف خرید را داشتند. همچنین 280 نماد صف فروش داشتند و ارزش صف های فروش یک هزار و 521 میلیارد تومان بود. نمادهای وملی (گروه صنعتی ملی)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و لپارس (پارس الکتریک) بیشترین صف فروش را پیش از ساعت 9 صبح داشتند.
در انتها معاملات دوشنبه، شاخص کل بورس تهران با افت 17 هزار و 500 واحدی در رقم یک میلیون و 579 هزار واحد ایستاد. شاخص کل هم وزن نیز با ریزش 2 هزار و 538 واحدی ، 416 هزار و 447 واحد را ثبت کرد. شاخص کل فرابورس نیز با افت یک درصدی به 18 هزار و 279 واحد رسید.
فولاد (فولاد مبارکه اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس ایران)، تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) نمادهای قرمزرنگ بازار دوشنبه بودند که بیشترین اثر را بر شاخص داشتند.
صف های طویل فروش
در معاملات روز دوشنبه نسبت به روز گذشته ارزش صف های خرید کاهش یافت و ارزش صف های فروش افزایش چشمگیری داشت تا پس از 4 روز معاملاتی پیاپی که ارزش صف های خرید بیشتر بود، بازار با مازاد عرضه روبه رو شود.
ارزش صف های خرید بازار امروز هزار و 226 میلیارد تومان بود که نسبت به روز دیروز 5 درصد کاهش داشت. ارزش صف های فروش بازار نیز هزار و 844 میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته 54 درصد افزایش یافت.
خروج هزار و 394 میلیارد تومان پول حقیقی
در معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه، بر خلاف روز گذشته که با ورود هزار و 666 میلیارد تومان پول حقیقی همراه بود، خالص پول حقیقی وارد شده به بازار منفی شد. بیشترین خروج پول حقیقی بورس دوشنبه از نمادهای وسپهر (سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات)، وتجارت (بانک تجارت)، وبملت (بانک ملت) و فملی (ملی صنایع مس ایران) بود.
امروز در سمت تقاضا، 82 درصد خریدها توسط معامله گران حقیقی و 18 درصد توسط معامله گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 90 درصد فروش ها توسط معامله گران حقیقی و 10 درصد توسط حقوقی ها انجام شد.
بزرگان بازار
بیشترین حجم معاملات بازار به نماد خساپا (سایپا) اختصاص داشت، در معاملات بازار امروز تعداد 2 میلیارد و 558 میلیون و 634 هزار و 933 سهم این شرکت معامله شد. پس از خساپا، وتجارت (بانک تجارت)، وسپهر (سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات)، وبملت (بانک ملت) و خگستر (گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) در رتبه های بعدی قرار داشتند.
بیشترین ارزش معاملات بازار نیز به نماد وسپهر (سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات) تعلق داشت که رقمی معادل هزار و 446 میلیارد و 694 میلیون تومان بود. پس از وسپهر، خساپا (سایپا)، وتجارت (بانک تجارت)، فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
حقیقی های فروشنده
در معاملات روز دوشنبه ارزش صف های فروش 600 میلیارد تومان بیشتر از ارزش صف های خرید بود، همچنین 82 درصد خریدها و 90 درصد فروش های بازار به معامله گران حقیقی اختصاص داشت. با توجه به حجم بالای خروج پول حقیقی در بازار امروز می توان گفت افزایش حجم فروش معامله گران حقیقی مانع از تداوم فرایند صعودی بورس شد.
منبع: اقتصادنیوز