طرز تهیه خورش کاری ویندالو؛ یکی از محبوب ترین کاری های هندی
به گزارش مجله خزرکوه، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه خورش کاری ویندالو، سفری به هند خواهیم داشت.
میخواهد هر روز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، خبرنگاران شما را به سفری به سراسر قاره ها می برد. فهرستی از تمام غذاهای ارائه شده در این مجموعه را می توانید در مقاله 50 غذای خوشمزه جهان ببینید. امروز با تهیه ویندالو (vindaloo)، به سواحل شنی گوا در غرب کشور رنگارنگ هند سفر خواهیم کرد.
ویندالو، یک نوع کاری محبوب در منطقه گوا و بسیاری از سایر نقاط کشور هند است. این غذا یک عضو اصلی از منوی رستوران های هندی است و اغلب از آن، به عنوان یک غذای تند و آتشین یاد می شود. این غذا از یک غذای پرتغالی ریشه گرفته است و معمولا از گوشت خوابانده شده در سیر و سرکه خرما تهیه می شود.
ویندالوی گوا چیست؟
از ویندالوی گوا به عنوان یک غذای بسیار تند و آتشین یاد می شود، اما این غذا آن چنان هم تند نیست. این غذای لطیف و پیچیده، آثار استعمار را بر آشپزی در طی قرن ها به ما نشان می دهد.
مواد لازم
برای 4 تا 6 نفر
- 2 عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خردشده
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- 2 قاشق غذاخوری سرکه
- 1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
- 1 قاشق غذاخوری دانه خردل
- 1 قاشق غذاخوری سیر کاملا ریزشده
- 1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه کاملا ریزشده
- 1 قاشق غذاخوری پودر گشنیز
- یک چهارم قاشق غذاخوری پودر زردچوبه
- 1 کیلوگرم گوشت گوساله خردشده در قطعات کوچک (یا مرغ)
- 375 میلی لیتر آب (یک و نیم لیوان)
- برنج پخته یا نان گرم برای سرو غذا
- نمک به میزان کافی
مواد اولیه برای تهیه خمیر ماسالا
- سه چهارم قاشق چای خوری تخم شنبلیله
- 1 قاشق چای خوری زیره سبز
- یک قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 6 تا 8 عدد فلفل چیلی خشک شده
- 1 عدد چوب دارچین (چهار سانتی متر)
- 2 عدد دانه هل
- 2 قاشق چای خوری آب
دستور پخت
1. پیازهای خردشده را در یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها کاراملی شود. با استفاده از خردکن، مخلوط پیاز و روغن را آن قدر ریز کنید تا تبدیل به یک خمیر یک دست شود و سپس آن را کنار بگذارید.
2. سرکه و شکر قهوه ای را مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3. دانه های خردل را در ماهیتابه ای که پیازها را در آن آماده کردید، سرخ کنید تا صدای جلز و ولز آن ها دربیاید، سپس سیر و زنجبیل ریزشده را به آن اضافه کنید و به مدت دو دقیقه به سرخ کردن ادامه دهید.
4. پودر زردچوبه، گشنیز و نمک را به ماهیتابه اضافه کنید. سپس قطعه های گوشت گوساله (یا مرغ) را به آن بیفزایید و به مدت 6 تا 8 دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن ها قهوه ای شود. سپس محتویات ماهیتابه را خالی کنید و کنار بگذارید.
5. خمیر ماسالای خانگی خود را با مخلوط و خردکردن تمام مواد اولیه در یک خردکن یا هاون، درست کنید.
6. روغن به جای مانده را در همان ماهیتابه اصلی بریزید و خمیر ماسالا و پیازی که قبلا تهیه نموده اید را برای دو دقیقه مخلوط و سرخ کنید. سپس این مخلوط را در ترکیب آب و سرکه و شکر که از قبل آماده نموده اید بریزید و هم بزنید.
7. تکه های قهوه ای گوشت گوساله (یا مرغ) را به آن اضافه کنید و تا زمانی که گوشت نرم و ترد شود، به پختن آن ادامه دهید. غذای شما زمانی که آب گوشت، سس مانند و غلیظ شود، آماده است و می توان آن را با برنج پخته یا نان گرم سرو کرد.
ویدیو
دانلود ویدیو 720p | 360p
سفر به گوا با طعم کاری ویندالو
ویندالو در گوا علی رغم معروفیت آن به یک غذای تند و آتشین، یک وعده غذای دلچسب و کاملا لذیذ است. معروفیت تند بودن این غذا از خانه های سرو کاری در بریتانیا نشات می گیرد. یک ویندالوی انگلیسی با میزان زیادی فلفل چیلی تند آماده می شود ؛ اما باید بدانید که ریشه های اصلی این غذا به شهر گوا بازمی شود.
در گذر سال ها، سرکه خرما و سیر، جای ترکیب مخصوص سرکه و سیر را گرفته است؛ ترکیبی که ملوانان پرتغالی برای حفظ گوشت خام در سفرهای دریایی خود استفاده می کردند.
طعم متمایز ادویه های مهم ماسالا، یعنی دارچین، شنبلیله، زیره سبز، فلفل سیاه، هل و چیلی برشته شده در حین برشته شدن، یکی از مهم ترین ویژگی های ویندالوی گوا است. در نهایت، شکر و زنجبیل، شیرینی منحصربه فردی را به این غذا اضافه می نمایند. ویندالو با برنج و نان، ترکیبی بی نظیر است، پس همین الان دست به کار شوید و این غذای بسیار خوشمزه را برای خود و عزیزانتان آماده کنید.
اگر تابه حال هریک از انواع کاری هند را چشیده اید یا تجربه پخت آن ها را دارید، می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet