راه چاره های فوری برای گرفتن شوری غذا

به گزارش مجله خزرکوه، شور شدن غذا، کابوسی برای آشپزی است که برای هر کسی ممکن است اتفاق بیفتد. اما نگران نباشید! با کمی خلاقیت و به کارگیری راهکارهای مناسب، می توانید طعم شور غذا را خنثی نموده و از آن لذت ببرید. اگر غذایتان شور شده است، تا انتها این مطلب ار خبرنگاران مگ همراه ما باشید تا شما را با انواع روش های گرفتن شوری غذا آشنا کنیم.

راه چاره های فوری برای گرفتن شوری غذا

برترین روش ها برای گرفتن شوری غذا

در ادامه شما را با رایج ترین روش های گرفتن شوری غذا که از گذشته تا به الان به وسیله مامان ها و مامان بزرگ ها استفاده می شده است، آشنا می کنبم:

1. از قدرت شگفت انگیز مایعات در گرفتن شوری غذا غافل نشوید

  • آب: ساده ترین راه چاره، اضافه کردن اندازهی آب یا آب جوش به غذای شماست. این کار به ویژه برای غذاهای آبکی مثل سوپ و خورشت مناسب است. فقط مراقب باشید که طعم غذا را خیلی بی مزه نکند، به تدریج آب اضافه کنید و هم بزنید تا به طعم دلخواه برسید.
  • آبلیمو یا سرکه: ترشی ملایمی که این چاشنی ها به غذا اضافه می نمایند، می تواند طعم شور آن را به خوبی متعادل کند. برای بیشتر غذاها، اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه کافی است.
  • شیر: اضافه کردن اندازهی شیر به غذاهایی مثل خورشت یا سوپ، نه تنها طعم شور آن ها را ملایم تر می نماید، بلکه بافت لطیف تر و خامه ای به آن ها می دهد. فقط توجه داشته باشید که ممکن است کمی از کالری غذا را افزایش دهد.

2. به سراغ جاذب های نمک بروید

  • سیب زمینی: سیب زمینی، برترین حریف برای حذف نمک اضافی غذاست! آن ها مانند اسفنج، نمک اضافی را به خود جذب می نمایند و طعم غذا را متعادل می نمایند. برای استفاده از این جاذب قدرتمند، کافی است چند تکه سیب زمینی خام را به غذای در حال پخت اضافه کنید و بعد از 15 تا 20 دقیقه، سیب زمینی ها را خارج کنید.
  • برنج: برنج خام نیز می تواند به یاری شما بیاید. اندازهی برنج خام را به غذای شور اضافه کنید و بعد از پخت، آن را جدا کنید. برنج، نمک اضافی را جذب نموده و طعم مطلوب را به غذایتان باز می گرداند.
  • نان: یک تکه نان را در غذای شور فرو ببرید و سپس آن را خارج کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا نان، نمک اضافی را جذب کند. نگران طعم نان نباشید؛ زیرا طعم آن به سرعت در غذا پخش می گردد و به سختی قابل تشخیص خواهد بود.

3. حجم غذای خود را افزایش دهید

با اضافه کردن موادی که طعم شور غذا را تحت الشعاع قرار نمی دهند، حجم کلی غذا را افزایش دهید. به این ترتیب، نسبت نمک موجود در غذا به کل حجم کاهش یافته و شوری آن ملایم تر می گردد.

برای افزایش حجم غذا می توانید از همان مواد اولیه به غذای خود اضافه کنید. به عنوان مثال، اگر در حال پخت خورشت قرمه سبزی هستید، می توانید اندازهی اسفناج، کرفس یا جعفری به آن اضافه کنید. این سبزیجات نه تنها طعم غذا را غنی تر می نمایند، بلکه شوری آن را نیز به تعادل می رسانند.

4. از طعم دهنده های جایگزین بهره ببرید

  • ادویه ها: دنیای ادویه ها پر از طعم های فوق العاده ای است که می توانند جایگزین مناسبی برای نمک باشند. فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، پودر سیر، پودر پیاز و سماق هر کدام طعم منحصر به فردی به غذا می دهند و شوری آن را متعادل می نمایند.
  • سبزیجات معطر: سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز، ریحان، نعناع و ترخون، طراوت و عطر بی نظیری به غذا می بخشند و شوری آن را ملایم تر می نمایند. می توانید از این سبزیجات به صورت تازه یا خشک در انواع غذاها مثل خورش، سوپ، سالاد و پلو بهره ببرید.

برطرف شوری آبگوشت

در ادامه شما را با 4 راه چاره برای برطرف شوری آبگوشت، آشنا می کنیم:

1. سیب زمینی خام

سیب زمینی، به علت خاصیت جذب نمک، می تواند به شما در برطرف شوری آبگوشت یاری کند. کافی است یک یا دو عدد سیب زمینی را پوست کنده و به دو نیم تقسیم کنید. سپس آن ها را به آبگوشت در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید حدود 30 دقیقه بپزند. سیب زمینی ها نمک اضافی را به خود جذب می نمایند و بعد از پخت می توانید آن ها را از آبگوشت خارج کنید.

2. رب گوجه فرنگی

اضافه کردن اندازهی رب گوجه فرنگی به آبگوشت، می تواند طعم شور آن را به خوبی متعادل کند. البته توجه داشته باشید که رب گوجه طعم خاص خود را دارد و ممکن است طعم نهایی آبگوشت را کمی تغییر دهد. برای حل این مشکل، می توانید از رب گوجه های کم نمک یا بدون نمک بهره ببرید.

3. شکر یا نوشابه

شاید عجیب به نظر برسد، اما اضافه کردن اندازهی شکر یا نوشابه گازدار (به جز نوع مشکی) می تواند شوری آبگوشت را خنثی کند. البته در استفاده از این روش احتیاط کنید و به تدریج شکر یا نوشابه را اضافه کنید تا طعم غذا عوض نگردد.

4. حبوبات

اضافه کردن اندازهی حبوبات مانند لوبیا یا نخود به آبگوشت نیز می تواند به متعادل شدن طعم شور آن یاری کند.

برطرف شوری آش رشته

در ادامه شما را با 4 راه چاره برای برطرف شوری آش رشته، آشنا می کنیم:

1. اضافه کردن سیب زمینی

همچون آبگوشت، یکی از برترین راه ها برای برطرف شوری آش رشته نیز سیب زمینی است. چند عدد سیب زمینی میانه را پوست کنده و به دو نیم تقسیم کنید. سپس آن ها را به آش اضافه کنید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه داخل آش بمانند. سپس سیب زمینی ها را خارج کنید و دور بیندازید.

2. اضافه کردن ماست یا کشک کم نمک

اضافه کردن اندازهی ماست یا کشک کم نمک به آش، می تواند به تعدیل طعم شور آش رشته یاری کند. برای این کار، 2 تا 3 قاشق غذاخوری ماست یا کشک را به آش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با مواد دیگر مخلوط گردد. شما می توانید انواع ماست را با تخفیف از سوپرمارکت خبرنگاران سفارش دهید.

3. اضافه کردن آب گرم

اگر آش خیلی غلیظ است، می توانید با اضافه کردن اندازهی آب گرم، شوری آن را کم کنید. به تدریج آب گرم را به آش اضافه کنید و پس از هر بار اضافه کردن، طعم آن را بچشید تا به اندازه دلخواهتان برسد.

4. اضافه کردن مواد ترش

اضافه کردن مواد ترش مانند آبلیمو، سرکه یا آبغوره نیز می تواند به برطرف شوری آش رشته یاری کند. توجه داشته باشید که اندازه کمی از این مواد را اضافه کنید و پس از هر بار اضافه کردن، طعم آش را بچشید تا از زیاده روی در آن ها جلوگیری کنید.

برطرف شوری کشک بادمجان

در ادامه مطلب، 7 روش ساده و کاربردی برای برطرف شوری کشک بادمجان به شما آموزش می دهیم:

1. بادمجان سرخ شده بی نمک

در یک تابه دیگر اندازهی دیگر بادمجان (بدون افزودن نمک) سرخ کنید. سپس بادمجان های سرخ شده را از روغن خارج نموده و به کشک بادمجان اضافه نموده و به آرامی مخلوط کنید تا بادمجان ها به طور یکنواخت در کشک پخش شوند.

2. خامه

اندازهی خامه را با آب مخلوط کنید و به کشک بادمجان اضافه کنید. این کار باعث می گردد شوری غذا گرفته شده و طعم آن ملایم تر گردد.

3. قند

یک حبه قند کوچک را داخل غذا بیندازید و صبر کنید تا کاملاً آب گردد. این کار شوری غذا را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

4. نان خشک

یک تکه نان خشک را داخل قابلمه کشک بادمجان در حال جوش بیندازید. بعد از چند دقیقه که نان کمی نرم شد، آن را خارج کنید. نان، نمک اضافی را به خود جذب می نماید.

5. سیب زمینی

یک سیب زمینی را از وسط نصف کنید و به غذای در حال پخت اضافه کنید. 5 دقیقه صبر کنید و سپس سیب زمینی را خارج کنید. سیب زمینی، بخشی از نمک را به خود جذب می نماید.

6. نوشابه

اندازهی کم نوشابه را به تدریج به کشک بادمجان اضافه کنید و طعم آن را بچشید. مراقب باشید که زیاده روی نکنید، زیرا طعم کشک بادمجان تغییر می نماید.

7. لیمو یا آبلیمو

اضافه کردن اندازهی آبلیمو یا لیمو ترش به کشک بادمجان، شوری آن را تا حدی می گیرد. اما مراقب باشید که طعم غذا بیش از حد ترش نگردد.

در مجموع

با به کارگیری روش های ارائه شده در این مطلب، به راحتی می توانید شوری غذا را گرفته و از طعم دلنشین آن لذت ببرید. به یاد داشته باشید که در هنگام استفاده از هر روش، احتیاط کنید و طعم غذا را به طور مداوم بچشید تا به نتیجه مطلوب برسید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 14 خرداد 1403 بروزرسانی: 14 خرداد 1403 گردآورنده: khazarkooh.ir شناسه مطلب: 1857

به "راه چاره های فوری برای گرفتن شوری غذا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه چاره های فوری برای گرفتن شوری غذا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید