طرز تهیه زولبیا خانگی ویژه ماه مبارک رمضان در ویکی خبرنگاران
به گزارش مجله خزرکوه، یکی از شیرینی های پر هوادار ماه مبارک رمضان بامیه است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف گردد مطمئنا سالم تر و به صرفه تر خواهد بود.
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری خبرنگاران، تهیه زولبیا به دو بخش خود زولبیا و شربت مخصوص زولبیا تقسیم میگردد که در ادامه هر دو مورد را شرح خواهیم داد. شربت زولبیا برخلاف بامیه نباید سرد گردد. به همین خاطر 10 دقیقه قبل از آماده کردن زولبیا، شربت آن را درست می کنیم.
مواد لازم برای تهیه زولبیا
- نشاسته: 120 گرم معادل 1 لیوان (2 سانت بالای لیوان خالی باشد)
- ماست غلیظ پرچرب: نصف لیوان معادل 120 گرم
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
- روغن مایع: 1 قاشق چای خوری
- آرد: 2 قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه زولبیا
1- نشاسته را با ماست غلیظ پرچرب حل می کنیم تا نشاسته کاملاً نرم گردد.
2-یک قاشق غذاخوری گلاب را با دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده، یک قاشق چای خوری روغن مایع و دو قاشق غذاخوری آردبه موادمان اضافه می کنیم.
3- با همزن 5 تا 7 دقیقه کاملاً مواد را با هم می زنیم تا از حالت سفتی دربیاید و رقیق تر گردد. در حین به هم زدن نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر هم به مواد اضافه می کنیم.
4- حالا روی ظرف را می پوشانیم و 3 الی 4 ساعت در محیطی گرم مواد را قرار می دهیم.
مواد لازم برای شربت زولبیا
- شکر: یک لیوان
- آب: یک سوم لیوان
- گلاب: دو قاشق غذاخوری
- آب لیمو: نصف قاشق چای خوری
- زعفران: به مقدار کم
- گلوکز مایع: نصف قاشق غذاخوری هل: چند عدد
طرز تهیه شربت زولبیا
1- یک لیوان سرخالی شکر را داخل قابلمه ای کوچک ریخته و یک سوم لیوان آب را به آن اضافه می کنیم.
2- دو قاشق غذاخوری گلاب داخل آن می ریزیم.
3- نصف قاشق چای خوری آب لیمو را به آن اضافه می کنیم و کمی مواد را به هم می زنیم تا شکر حل گردد.
4- زیر شعله گاز را روشن می کنیم و پس از روشن شدن شعله، دیگر مواد را به هم نمی زنیم و صبر می کنیم مواد آغاز به قل زدن بکند. بعد از اینکه آغاز به کف کردن کرد، زیر آن را کم می کنیم. با یک برس آغشته به آب لیمو دور قابلمه را تمیز می کنیم تا شکرهای جامانده حل گردد.
5- بعد با یک قاشق چک می کنیم تا ببینیم شکر حل شده است یا نه. 6 زمانی که شکر حل شده بود، مقداری زعفران، چند عدد هل و نصف قاشق غذاخوری گلوکز مایع را به مواد اضافه می کنیم تا شربت زولبیا آماده گردد. هم می زنیم تا گلوکز باز گردد و زمانی که باز و حل شد زیر شعله را خاموش می کنیم.
آماده کردن زولبیا با شربت
1- زولبیاها را داخل ظرف شربت ریخته و در آن را می بندیم. داخل یک ماهی تابه کوچک به اندازه دو سانت روغن ریخته و می گذاریم تا داغ داغ گردد.
2- روغن زولبیا حتماً باید داغ گردد. به صورت دایره های تودرتو مواد را داخل روغن داغ می ریزیم تا سریع فرم بگیرد و سرخ گردد. هر دو طرف را سرخ می کنیم تا طلائی رنگ گردد و می ریزیم داخل شربتی که درست کردیم.
3- زولبیا 5 الی 10 ثانیه باید در داخل شربت بماند و سریع آن را خارج می کنیم.
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا