طرز تهیه واویشکا غذای خوشمزه گیلانی
به گزارش مجله خزرکوه، واویشکا یک غذای محلی گیلانی است. در شهرهای مختلف گیلان این غذا به روش های مختلف طبخ می شود. خیلی از محلی ها این غذا را با گوشت چرخ کرده و تخم مرغ تهیه می کنند، بعضی دیگر به جای گوشت از مرغ استفاده می کنند و حتی خیلی ها به جای تخم مرغ به آن سیب زمینی اضافه می کنند.
این غذا به صورت خورش و با برنج سرو می شود. بنا بر شنیده ها واویشکا یک نام روسی است و بعد از ورود روس ها به ایران در جریان جنگ جهانی دوم این نام را برای این غذا انتخاب کردند.
مواد لازم برای تهیه واویشکا
- سیر دو عدد
- پیاز بزرگ یک عدد
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری
- گوجه فرنگی خرد شده سه عدد
- آب نصف لیوان
- تخم مرغ یک عدد
- زردچوبه به اندازه لازم
- فلفل سیاه به اندازه لازم
- گرد غوره به اندازه لازم
- نمک به اندازه لازم
طرز تهیه واویشکا
مرحله اول
سیر را خرد کنید و آن را درون کمی روغن تفت دهید. پیاز های خرد شده را به آن اضافه کنید و آن ها را با هم سرخ کنید.گوشت چرخ کرده، زرد چوبه و رب را به آن اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم تفت دهید تا گوشت کاملا بپزد.
مرحله دوم
گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه نصف لیوان آب، فلفل، گرد غوره و نمک به آن ها اضافه کنید. در تابه را بگذارید و حدود چهل و پنج دقیقه به آن زمان دهید تا همه موادتان بپزند و آب آن کم شود. غذایتان را بچشید و اندازه شوری و ترشی آن را بسنجید که اندازه آن مناسب باشد.آب موادتان که کاملا کشیده شد یک تخم مرغ روی آن بشکنید.
مرحله سوم
این غذا مانند خورش است و با برنج سرو می شود. طرز تهیه این غذا مدل های گوناگونی دارد. می توانید به جای تخم مرغ به آن سیب زمینی اضافه کنید. طریقه دیگر پخت این غذا با مرغ است. به جای گوشت در آن مرغ بریزید و آن را با فلفل قلمی، فلفل دلمه ای، نمک، فلفل و زعفران بپزید.
هنگام طبخ این غذا با مرغ، معمولا به آن تخم مرغ اضافه نمی کنند.
منبع: کتاب کاله