نکات مهم سلامتی برای هواداران فست فود
به گزارش مجله خزرکوه، سلامت خبرنگاران : شما هم اگر از هواداران غذای پرچرب هستید حتما این مطلب را بخوانید.
مصرف غذای پرچرب مانند فست فودها در بین بسیاری از افراد در هر سن رایج است.
به گزارش خبرنگاران ، فرقی نمی نماید چقدر اهل تغذیه سالم باشید و به سلامتی تان اهمیت بدهید؛ به هر حال گاهی پیش می آید که پُرخوری کنید و غذاهایی مثل سیب زمینی سرخ نموده، همبرگر و پیتزا زیاد بخورید. اگر این رخ داد چه باید کرد؟
وقتی ما غذای چربی می خوریم، حجم زیاد چربی به سیستم گوارشمان فشار زیادی وارد می نماید. در میان چربی و کربوهیدرات و پروتئین، چربی کُندترین هضم را در بدن دارد و احتیاجمند آنزیم های خاصی است تا تجزیه گردد. هر چیزی از استرس گرفته تا داروها می توانند میزان این آنزیم ها را کاهش دهند، چنان که خیلی از افراد این مشکل را دارند. حالا با مصرف چربی زیاد، سیستم گوارش هم مجبور می گردد پُرکاری کند که اغلب نتیجه آن نفخ و تهوع و احساس درد و ناراحتی خواهد بود.
شایع ترین علامت گوارشی که تحت فشار است واقع ناخوشایند می باشد؛ غذا نه تنها طولانی مدت در معده می ماند بلکه ممکن است به طور کال هضم نشده وارد روده گردد. گاهی در این موارد می بینید که مدفوع تان چرب و چسبناک است. خیلی از افراد بعد از خوردن غذای چرب دچار اسهال و شکم درد هم می شوند.
یکی دیگر از اثرات قابل توجه غذای چرب بر بدن مربوط به باکتری های روده است که به آن میکروبیوم می گویند. خوردن همبرگر و سیب زمینی سرخ نموده به نفع این میکروارگانیسم های مفید نیست. خیلی از غذاهای چرب حاوی چربی های سالمی که در ماهی و گردو و آووکادو و روغن زیتون وجود دارند نیستند و خوردن روغن های گیاهی تصفیه شده به جای این چربی های سالم، تعادل اسیدهای چرب بدن را به هم می زند و در نتیجه بر همه چیز از سطح هورمون ها گرفته تا سیستم ایمنی بدن اثر می گذارد.
این غذاها پُر از چربی های ترانس و چربی های اشباع هستند که باعث افزایش وزن، بالا رفتن سطح کلسترول و فشارخون شده و ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماری های قلبی را نیز بیشتر می نمایند. از این رو مهم است که در خوردن این جور غذاها زیاده روی نکنید. اما اگر پیش آمد و میزان زیادی غذای پُرچرب خوردید، راهکارهایی وجود دارند که می توانید با یاری آن ها، اثرات مضر غذای پُرچرب را تا حدودی کاهش دهید.
بعد از خوردن غذای چرب چه باید کرد؟
. آب گرم یا آب ولرم بنوشید
نوشیدن آب ولرم بعد از خوردن غذاهای چرب یاری می نماید سیستم گوارش فعال گردد. آب به عنوان حامل مواد مغذی و ضایعات عمل می نماید. نوشیدن آب گرم باعث می گردد مواد مغذی که خورده اید به شکل قابل هضم تری تجزیه شوند. اگر آب کافی ننوشید، روده باریک مجبور می گردد آب مورد احتیاجش را از غذایی که خورده اید جذب کند و در نتیجه بدنتان کم آب شده و به یبوست دچار می شوید.
. نوشیدنی دتوکس بخورید
نوشیدنی های دتوکس یا سم زدا به دفع سمومی که بعد از مصرف غذاهای چرب در بدن جمع شده اند یاری می نمایند. بعضی از محققان توصیه می نمایند شیوه های سم زدایی بدن یا مصرف نوشیدنی های دتوکس یاری می نمایند سموم از بدن دفع شده و به کاهش وزن نیز یاری خواهند کرد. چای سبز با دارچین، سیر و پیاز، آب انار، مرکبات مخصوصا لیمو و زنجبیل تنها چند نمونه از خوراکی های سم زدا از بدن هستند.
. عسل بخورید
عسل یکی از برترین راهکارهای کهن برای هضم بهتر غذای چرب است. یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دو قاشق مرباخوری سرکه سیب هم به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را بعد از خوردن غذای چرب مصرف کنید.
عسل یکی از برترین راهکارهای کهن برای هضم بهتر غذای چرب است. یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دو قاشق مرباخوری سرکه سیب هم به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را بعد از خوردن غذای چرب مصرف کنید
. پیاده روی کنید
سی دقیقه پیاده روی بعد از خوردن یک غذای سنگین و چرب به بهبود عملکرد گوارش یاری می نماید. پیاده روی به قدرت جذب معده نیز یاری نموده و منجر به کاهش وزن هم می گردد. بنابراین این بار که یک غذای چرب خوردید، سی دقیقه پیاده روی کنید تا کار بدنتان راحت تر گردد. بالا و پایین رفتن از پله ها و دیگر فعالیت های بدنی هم می تواند کالری بسوزاند و هم با پیامی که به کبد و روده هایتان می فرستد آن ها را وادار نماید عملکرد بهتری داشته باشند.
. برای وعده غذایی بعدی تان برنامه ریزی کنید
برنامه ریزی از قبل برای وعده های غذایی یاریتان می نماید هوس خوردن هله هوله و غذاهای چرب و فست فود را نکنید. از خوردن صبحانه نیز فرار نکنید. خوردن یک صبحانه سالم و کامل می تواند انرژی طول روزتان را تامین کند. در رژیم غذایی تان غلات کامل و انواع سبزیجات را به وفور جای دهید، با نوشیدن آب و مایعات دیگر بدنتان را هیدراته نگه دارید و شام سبُک بخورید. ترکیبی از کربوهیدرات ها و پروتئین هایی که هضم راحتی دارند همان چیزی است که بدنتان احتیاج دارد.
. پروبیوتیک مصرف کنید
مصرف منظم پروبیوتیک ها به تعادل میکروبیوم روده و سلامت گوارش و سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. شما می توانید یک فنجان ماست یا میزانی کشک بخورید. بعد از خوردن غذای پُرچرب برای تقویت روده هایتان پروبیوتیکی مانند کفیر مصرف کنید.
. بیشتر میوه و سبزی بخورید
مصرف میوه و سبزی، ویتامین ها و املاح و فیبر کافی به بدنتان می رساند تا فرایندهایش را خوب انجام دهد. خوردن غذاهای چرب که فاقد فیبر و ریزمغذی های لازم بوده و پُر از چربی های اشباع و ترانس هستند می تواند باعث یبوست گردد. می توانید یک کاسه شامل دانه ها و مغزها به عنوان یک میان وعده انرژی بخش مصرف کنید. غذایتان را با یک کاسه سالاد و سبزیجات تازه آغاز کنید و مواد مغذی ضروری بدن را به آن برسانید.
. خوب بخوابید
خوابیدن به بهتر شدن خلق و خوی تان یاری می نماید، کسالتتان را رفع می نماید و بدن و فکر و روانتان را آرام می سازد. در ضمن خواب و استراحت کافی جلوی پُرخوری و خوردن هیجانی تان را می گیرد.
بعد از خوردن غذای چرب چه کارهایی نباید کرد؟
. غذاهای سرد نخورید
خوردن غذاهای سرد مثل بستنی بعد از مصرف غذاهای چرب، اثرات منفی روی کبد و معده و روده ها می گذارد. غذای چرب به سختی هضم می گردد و اگر بعد از آن غذای سرد بخورید، کار گوارشتان را سخت تر هم می کنید و ممکن است دچار نفخ و بدهضمی هم بشوید. پس بعد از غذای چرب غذای سرد نخورید.
. بعد از غذا فورا به رختخواب نروید
هرگز فورا بعد از خوردن غذا به رختخواب نروید. همواره بین شام و خوابتان دو سه ساعت فاصله بگذارید. فورا بعد از غذا خوابیدن، کار گوارش را سخت می نماید و منجر به نفخ و تجمع چربی در بدن می گردد.
منبع: رکنا