32 نکته راهنمای خرید شیره انگور ، اصلی ترین روش های تشخیص شیره اصل

به گزارش مجله خزرکوه، موقع خرید شیره انگور، ممکنه با چندین نوع شیره روبرو بشید که رنگ ها و غلظت های مختلفی دارن. برخی ها تیره و غلیظ هستن و برخی های دیگه روشن و روان! قیمت ها هم از زمین تا آسمون فرق می کنن. حالا اگه انتخاب تون درست نباشه، هم پول تون رو حروم کردین، هم طعم و کیفیت غذایی که می خواید درست کنین به دل نمی شینه. به همین علت، اینجا می خوایم براتون بگیم که چطور شیره انگور اصل رو بشناسید، چه نکاتی رو موقع خرید در نظر بگیرید و حتی بعدش چطور از شیره انگور اصل نگهداری کنید که سالم بمونه. با این مقاله از در همراه ما باشید تا راهنمای خرید شیره انگور اصل رو با شما به اشتراک بذاریم.

32 نکته راهنمای خرید شیره انگور ، اصلی ترین روش های تشخیص شیره اصل

شیره انگور دقیقا چیه و چطور درست میشه؟

شیره انگور یه جور عصاره غلیظ شده از آب انگوره که بدون اضافه کردن ترکیبات مصنوعی و غیرطبیعی درست می شه. طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی اینطوریه که انگور رو فشار می دن، آبش رو می گیرن و با حرارت ملایم می جوشونن تا کم کم آب اضافی تبخیر بشه و شیره غلیظی به دست بیاد. توی کارخونه ها، ممکنه علاوه بر این مراحل، شیره انگور رو پاستوریزه، صاف یا کنسانتره کنن تا موندگاریش بیشتر بشه.

خلاصه این که که شیره انگور مرغوب و درجه یک حتما باید بوی انگور بده و مزه اش فقط شیرین نباشه؛ بلکه باید یه ته مزه خاص و دلچسب هم داشته باشه که بفهمین از خود انگور ساخته شده و رو در خودش داره.

راستی، در صورت تمایل، برای خرید می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

انواع شیره انگور؛ کدوم به کار شما میاد؟

وقتی پای خرید شیره انگور به میون میاد، با کلی رنگ و غلظت و طعم متفاوت روبه رو می شید که هر کدوم کاربرد خاص خودش رو داره. در ادامه، انواع شیره انگور رو به شما معرفی می کنیم تا راحت تر بفهمید کدوم مدل برای مصرف و سلیقه شما مناسب تره:

شیره انگور خانگی (کم پخت)

شیره انگور خانگی () معمولا با حرارت ملایم پخته می شه و به همین علت، عطر و طعم انگور تا جای ممکن در این محصول زنده می مونه. این نوع شیره انگور به طور معمول کمی ذرات ریز یا مواد ته نشین شده داره و غلظتش نسبت به بقیه مدل ها سبک تره. طعمش تازه و دلچسبه، ولی چون پختش کمتره، باید زود مصرف بشه تا خراب نشه.

شیره انگور پاستوریزه (صنعتی)

شیره انگور پاستوریزه و صنعتی رو با حرارت بالاتر می پزن و بعد پاستوریزه می کنن تا موندگاریش بیشتر بشه. معمولا رنگش تیره تره، طعمش کمی به کارامل می زنه و غلظتش یکنواخت تره. این نوع شیره انگور یه انتخاب مناسب برای افرادیه که می خوان مدت طولانی نگهش دارن.

شیره انگور شفاف و تصفیه شده

بعد از پخت، این نوع شیره انگور کاملا صاف می شه تا هیچ ذره ای توش نباشه. ظاهرش براق و یکدسته و قوامش هم کاملا یکنواخته. بیشتر برای شیرینی پزی یا جاهایی مناسبه که ظاهر محصول اهمیت زیادی داره.

شیره انگور ارگانیک

شیره انگور ارگانیک از انگورهایی تهیه می شه که بدون سم یا کود شیمیایی پرورش پیدا کردن. معمولا قیمتش بالاتره و برچسب ارگانیک داره. البته باید دقت کنید که برچسبش واقعی و معتبر باشه، نه صرفا یک نام مجذوب کننده روی بسته بندی.

شیره انگور با ویژگی های طبیعی خاص

گاهی اوقات، برخی از انواع شیره انگور به تدریج شکرک می زنن یا ته نشین می شن. این اتفاق لزوما نشونه تقلب یا بی کیفیتی نیست، بلکه به قند طبیعی موجود در انگور برمی گرده و توی برخی شرایط طبیعی اتفاق میوفته.

ترکیبات شیره انگور؛ داخلش چه خبره؟

شیره انگور در واقع یه بسته فشرده از قندهای طبیعی و مواد مغذیه. بخش عمده شیرینی اش از گلوکز و فروکتوز میاد و بسته به نوع انگور، ممکنه کمی ساکاروز هم داشته باشه. علاوه بر قند، این خوراکی سرشار از مواد معدنی مثل آهن (برای خون سازی)، کلسیم (برای استخوان ها)، پتاسیم و منیزیم (برای عضلات و اعصاب) هست.

نکته جالب اینه که شیره انگور به طور طبیعی آنتی اکسیدان هم داره؛ همون ترکیباتی که جلوی تخریب سلول ها رو می گیرن و به سلامت بدن یاری می کنن. البته اندازه آب باقی مونده توی شیره خیلی کمه، چون توی فرآیند غلیظ شدن بیشترش تبخیر می شه.

یادتون باشه این مقادیر می تونه با توجه به نوع انگور، فصل برداشت و روش پخت، فرق کنه. پس اگه می خواید دقیق بدونید، برترین راه اینه که جدول ارزش غذایی درج شده بر روی بسته بندی رو آنالیز کنید.

اصلی ترین روش های تشخیص شیره انگور اصل از تقلبی

وقتی صحبت از شیره انگور مرغوب می شه، منظور محصولیه که هم طعم و عطر طبیعی انگور رو حفظ نموده باشه، هم ظاهر و قوامش نشونه سلامت و خلوصش باشه. در ادامه، با مهم ترین ویژگی هایی آشنا می شید که به شما یاری می کنه شیره انگور باکیفیت رو از نمونه های معمولی یا تقلبی تشخیص بدید:

رنگ و ظاهر شیره انگور؛ از روشن تا تیره

رنگ شیره انگور می تونه از قهوه ای روشن تا تیره مایل به سیاه باشه. تیره بودن رنگ شیره انگور معمولا به این معناست که بیشتر پخته شده و طعم قوی تری داره. ولی اگه خیلی روشن باشه، ممکنه یا زیاد تصفیه شده باشه یا رقیقش نموده باشن.

توی شیره های خونگی وجود ذرات یا ته نشین طبیعیه، ولی جدا شدن لایه ها یا آب انداختن می تونه نشونه مشکل باشه. بنابراین، آنالیز رنگ و ظاهر یکی از روش های تشخیص شیره انگور تقلبی به حساب میاد.

بو و طعم؛ برترین راه قضاوت

شیره انگور مرغوب و باکیفیت بوی ملایم انگور با کمی رایحه کاراملی داره. اگه بوی الکل، ترشی تند یا کپک بده، یعنی یا فاسد شده یا تخمیر شده. مزه اش هم نباید فقط شیرین باشه، بلکه باید عمق و ته مزه انگور رو هم داشته باشه. بنابراین، اگه شیره انگور فقط شیرین باشه و رایحه دلنشین انگور رو هم نداشته باشه، معلوم می شه بهش قند اضافه کردن.

قوام؛ نه خیلی رقیق، نه خیلی غلیظ

شیره انگور اصل و ارگانیک باید غلیظ و چسبناک باشه اما وقتی از قاشق می ریزه، روان بیاد پایین. شیره آبکی یعنی خوب پخته نشده یا آب بهش اضافه شده. شیره خیلی سفت هم ممکنه زیادی پخته شده باشه. شکرک زدن هم برخی وقت ها طبیعیه و با کمی گرم کردن درست می شه.

ظرف و بسته بندی؛ انتخاب هوشمندانه

برترین ظرف برای نگهداری شیره انگور، ظروف شیشه ایه چون واکنشی با محتویات شیره انگور نداره و طعم رو تغییر نمی ده. معلومه که ظروف پلاستیکی ارزون تر و سبک تر هستن؛ ولی برای نگهداری طولانی شاید برترین انتخاب نباشن. در مجموع، فرقی نمی کنه شیره انگور رو داخل ظرف شیشه ای می خرید یا پلاستیکی، مهم اینه که موقع خرید شیره انگور حتما تاریخ فراوری و انقضای محصول رو چک کنید و مطمئن بشید درب محصول محکم بسته شده.

نکته: اگر دنبال جواب 100 درصد مطمئن هستید، فقط راه علمی وجود داره؛ یعنی، یا باید با ابزارهایی مثل رفراکتومتر درصد قند رو بسنجید یا نمونه رو به آزمایشگاه مواد غذایی بفرستید و نتیجه رو پیگیری کنید.

بیشتر بخوانید:

ویژگی های شیره انگور ارگانیک

قبل از خرید شیره انگور ارگانیک بهتره با اصلی ترین ویژگی های این محصول آشنا بشید. شیره انگور طبیعی از انگورهایی تهیه می شه که در تمام مراحل رشد، بدون استفاده از سموم شیمیایی و کودهای مصنوعی پرورش پیدا کردن. این موضوع باعث می شه طعم و عطرش طبیعی تر و خالص تر باشه.

رنگ شیره انگور ارگانیک معمولا شفاف و یکنواختف و قوامش هم بدون ناخالصیه. به خاطر فرآیند فراوری سالم، ممکنه کمی قیمتش بالاتر باشه، اما برای افرادی که به سلامت و کیفیت مواد غذایی اهمیت می دن، انتخابی مطمئن و ارزشمنده. البته حتما باید برچسب و گواهی معتبر ارگانیک روی بسته بندی محصول رو چک کنید تا مطمئن بشید واقعا ارگانیکه، نه فقط یک عنوان تبلیغاتی.

بیشتر بخوانید:

روش درست نگهداری از شیره انگور

بعد از خرید شیره انگور اصل باید روش نگهداری از این محصول رو هم بلد باشید تا موندگاری شیره رو افزایش بدید و طعم و کیفیتش رو حفظ کنید. برای این منظور، نکات زیر رو رعایت کنید:

  • شیره انگور رو حتما در ظروف شیشه ای و دربسته نگهداری کنید. چون شیشه با شیره انگور واکنش شیمیایی نداره و طعمش رو تغییر نمی ده.
  • شیره انگور رو باید در جای خنک، خشک و دور از نور مستقیم نگهداری کنید. نور آفتاب و گرما، رنگ و طعم این محصول رو تغییر می دن.
  • بعد از باز کردن درب محصول، اگر قراره مدت زیادی نگه دارید، یخچال برترین گزینه ست.
  • برای برداشتن شیره انگور، همواره از قاشق تمیز و خشک بهره ببرید تا رطوبت یا آلودگی باعث کپک یا تخمیر نشه.

خرید آنلاین یا حضوری؟

خرید شیره انگور هم به صورت آنلاین و هم حضوری قابل انجامه. فقط، موقع خرید باید نکات زیر رو در نظر بگیرید:

خرید آنلاین شیره انگور

  • عکس واضح از محصول و بسته بندی رو ببینید.
  • ترکیبات و تاریخ فراوری رو در توضیحات چک کنید.
  • نظرات بقیه خریدارها رو بخونید.
  • فروشگاه معتبری رو انتخاب کنید که امکان مرجوعی داشته باشه.

خرید حضوری شیره انگور

  • ظاهر بسته، سالم بودن درب و برچسب رو آنالیز کنید.
  • اگه درب محصول بسته نیست و فروشنده اجازه می ده، عطر و بوی شیره انگور رو حس کنید.
  • درباره روش فراوری و مبدا انگور از فروشنده سوال کنید.
  • تاریخ فراوری و انقضا رو با دقت بخونید.

ایده های خوشمزه برای استفاده از شیره انگور

شیره انگور فقط یه ماده شیرین کننده نیست، یه طعم دهنده فوق العاده ست که می تونه خیلی از غذاها رو خاص کنه:

  • صبحانه کلاسیک: نون و پنیر رو با کمی شیره همراه کنید و از خوردن یه ترکیب بی نظیر و انرژی بخش لذت ببرید.
  • شیرینی و دسر سنتی: توی انواع حلوا، کاچی یا شیرینی های محلی، شیره انگور طعم و رنگ بی نظیری ایجاد می کنه.
  • جایگزین شکر: توی انواع کیک، بیسکویت یا حتی شربت خونگی، به جای شکر از شیره انگور بهره ببرید تا هم سالم تر باشه هم خوش طعم تر یا اینکه اصلا شربت شیره انگور درست کنید.
  • ترکیب با لبنیات: کمی شیره انگور رو با ماست یا ناموتی میوه ای مخلوط کنید، یه دسر مقوی و خوشمزه آماده می شه.

چه کسانی باید حواس شون بیشتر جمع باشه؟

با این که شیره انگور سرشار از مواد مغذیه، اما مقدار قندش بالاست. بنابراین، لازمه نکات زیر رو جدی بگیرید:

  • افراد دیابتی یا کسانی که رژیم کم قند دارن باید با مشورت پزشک مصرف کنن.
  • زیاده روی در مصرف، حتی برای افراد سالم، می تونه زیان آور باشه و کالری زیادی وارد بدن کنه.
  • یادتون باشه، شیره انگور مکمل غذاییه، نه داروی درمانی. پس انتظار معجزه نداشته باشید؛ ولی با مصرف متعادل می تونه بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشه.

نکات مهم در راهنمای خرید شیره انگور

  • روی بسته باید فقط نوشته باشه شیره انگور یا عصاره انگور و خبری از موادی مثل شکر یا گلوکز در ترکیباتش نباشه.
  • تاریخ فراوری و انقضا رو حتماً چک کنید تا مطمئن بشید تازه ست و موندگاری خوبی داره.
  • بسته بندی باید سالم باشه، نشتی یا شکستگی نداشته باشه و اگه شیشه ای باشه، برای حفظ طعم و رنگ بهتره.
  • رنگ شیره باید طبیعی و متناسب با نوعش باشه و قوامش هم غلیظ ولی روان باشه؛ نه شل و آبکی، نه سفت و خشک.
  • بوی شیره باید ملایم و طبیعی باشه و مزه اش فقط شیرین نباشه؛ باید طعم انگور یا کارامل طبیعی هم توش حس بشه.
  • از جای معتبر شیره انگور خریداری کنید تا خیالتون بابت کیفیت و اصل بودن محصول راحت باشه و اگه مسئله ای پیش اومد بتونید مرجوع کنید.
  • اگه امکانش هست، قبل از خرید شیره انگور باید ظاهر محصول رو آنالیز کنید یا یه اندازه کم از شیره رو ببینید یا بچشید تا مطمئن بشید انتخاب درستی کردید.

سوالات متداول درباره خرید شیره انگور اصل و ارگانیک

از کجا بفهمیم شیره انگور اصل هست یا نه؟

به برچسب ترکیبات نگاه کنید؛ باید فقط شیره انگور باشه و هیچ گونه افزودنی نداشته باشه. رنگ و قوامش هم باید طبیعی باشه و بوی ملایم انگور بده، نه بوی الکل یا ترشی.

شیره انگور چه رنگی باید باشه؟

بسته به نوع فراوری می تونه از قهوه ای روشن تا تیره باشه. رنگ خیلی روشن یا خیلی غیرطبیعی یکدست، می تونه نشونه رقیق کردن یا تصفیه بیش از حد باشه.

شکرک زدن شیره یعنی خراب شده؟

نه لزوما. شکرک یا کریستاله شدن در برخی شیره ها طبیعیه و به قند طبیعی انگور مربوطه. با کمی حرارت ملایم دوباره روان می شه.

چطور باید شیره انگور رو نگهداری کنیم؟

توی ظرف شیشه ای دربسته، دور از نور مستقیم و در جای خنک. بعد از باز شدن اگه می خواید طولانی نگه دارید، بذارید یخچال.

شیره انگور ارگانیک چه فرقی با معمولی داره؟

با انگورهایی درست می شه که بدون سم و کود شیمیایی پرورش پیدا کردن. طعم و عطرش طبیعی تره و معمولا قیمت بالاتری داره.

هنگام خرید اینترنتی شیره انگور به چه نکاتی توجه کنیم؟

عکس واضح، ترکیبات، تاریخ فراوری و نظر خریدارها رو آنالیز کنید و از فروشگاه های معتبری خریداری کنید که امکان مرجوعی داشته باشن.

همه می تونن شیره انگور بخورن؟

به جز کسانی که دیابت دارن یا باید قندشون رو محدود کنن، بیشتر افراد می تونن مصرف کنن؛ ولی مثل هر شیرین کننده ای نباید زیاده روی بشه.

آیا شیره انگور اصل شکرک میزند؟

بله، شکرک زدن یا کریستاله شدن شیره انگور اصل گاهی طبیعی و به خاطر قندهای خود انگوره. این موضوع نشونه خراب بودن یا تقلبی بودن محصول نیست و با کمی حرارت ملایم رفع می شه.

شیره انگور اصل از کجا بخریم؟

شیره انگور اصل رو بهتره از فروشگاه های معتبر مواد غذایی، عطاری های شناخته شده یا فراوریکننده های محلی قابل اعتماد خریداری کنید. خرید از جاهایی که اطلاعات کامل محصول و امکان مرجوعی دارن، خیال شما رو راحت تر می کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 16 مرداد 1404 بروزرسانی: 16 مرداد 1404 گردآورنده: khazarkooh.ir شناسه مطلب: 1983

به "32 نکته راهنمای خرید شیره انگور ، اصلی ترین روش های تشخیص شیره اصل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "32 نکته راهنمای خرید شیره انگور ، اصلی ترین روش های تشخیص شیره اصل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید